Primarul Cătălin Cherecheş cere transparenţă şi eficienţă Poliţiei şi Procuraturii

0
184

Ordine şi disciplină pe străzile din municipiul Baia Mare. A fost mesajul transmis de primarul Cătălin Cherecheş în cadrul celei mai recente conferinţe de presă organizate la sediul Primăriei Baia Mare. Mai mult, pentru a fi mai eficient şi prompţi la solicitările cetăţenilor, Poliţia Locală va fi dotată cu maşini electrice, iar străzile din Municipiul Baia Mare vor fi împânzite cu camere de supraveghere pentru a monitoriza atent fiecare intenţie a infractorilor şi a reduce rata producerii acestora.

În deschiderea conferinţei de presă, primarul Cătălin Cherecheş s-a arătat nemulţumit de modul de operare a poliţiştilor dar şi a celor de la procuratură în cazul ultimelor evenimente negre produse în municipiul Baia Mare. Este vorba de nesoluţionarea de mai bine de o lună de zile a cazului în care este anchetată uciderea unei fetiţe de cinci ani, dar şi jaful armat desfăşurat zilele trecute la o sucursală bancară din Baia Mare. Mai mult, Cătălin Cherecheş a arătat că cele două instituţii nu au colaborat cu municipalitatea, dar nici nu au fost în stare să ofere până la această oră indicii relevante în prinderea făptaşilor.
În cadrul conferinţei de presă, primarul Cătălin Cherecheş a subliniat şi un lucru în premieră pentru municipiul Baia Mare. Direcţia Generală de Acţiune Civică, prin Poliţia Locală a întocmit primele trei dosare penale pentru cerşetorie în rândul minorilor. De asemenea, comparativ cu aceeaşi perioadă a anilor precedenţi, eficienţa angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale a crescut în ceea ce priveşte numărul sancţiunilor încasate. Mai exact, cuantumul acestora s-a triplat, ajungându-se la suma de peste 700.000 de lei. Evoluţia, considerată favorabilă, va duce şi la dotarea masivă a direcţiei din cadrul Primăriei Baia Mare.
În momentul de faţă au fost deja demaraţi paşii pentru achiziţia sistemului de supraveghere video a municipiului Baia Mare, Poliţia Locală urmând a fi dotată şi cu maşini prietenoase cu mediul.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Sistemul are 800 de camere video. Prima etapă va fi în acest an, de 200 de camere în zonele centrale, cele cu potenţial infracţional şi cele cu caracter mai special din perspectiva traficului auto. Pe lângă această dotare importantă a Poliţiei Locale, o altă dotare importantă va fi cea legată de maşini. Şi am lansat achiziţia pentru zece maşini electrice, cu încărcătoarele aferente, noi estimând ca anul viitor toate maşinile autorităţii locale, indiferent că vorbim de Poliţie Locală, de Municipiu, de Asistenţă Socială, de Ambient Urban sau Ocolul Silvic să ne orientăm spre maşini electrice sau în cel mai rău caz hibrid. Asta pentru că trebuie să intrăm într-o notă de modernitate şi de respect faţă de mediu.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.