Bani “cu cântec” pentru stingerea arieratelor

1
195

Grupul liberal de consilieri judeţeni, prin vocea lui Călin Bota, s-a abţinut de la vot în cazul proiectului de acordare de sume de bani din bugetul judeţean pentru stingerea arieratelor înregistrate de unele localităţi. Banii s-ar fi repartizat în funcţie de negocierile politice purtate pentru transferul parlamentarului PMP Iustin Talpoş la PSD. Bota a fost contrazis pe această temă de vicepreşedintele CJ Maramureş, George Moldovan.

Consilierul PNL Călin Bota i-a solicitat şefului administraţiei judeţene să reia argumentele pe care le-a avut în comisia de buget-finanţe, legate de sumele care au fost acordate unui număr de 11 primării cu datorii către Societatea Drumuri Poduri Maramureş. “Realitatea este alta. Cicârlăul, Remetea Chioarului, Vima Mică n-au nicio datorie către societatea Drumuri şi Poduri. Repedea şi Ulmeni au datorii cu mult sub sumele alocate”, a precizat Călin Bota.
Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a spus că banii alocaţi sunt puţini: “Majoritatea localităţilor au arierate şi atunci CJ trebuie să vină în sprijinul acestor primării, pentru a le debloca activitatea. Sumele aflate la dispoziţia CJ au fost cam la jumătate faţă de anul trecut, având în vedere că partea de TVA a sumelor, care se alocă la începutul anului prin formulele de la Finanţe, a fost alocată direct primăriilor şi nu a mai trecut prin plenul Consiliului Judeţean. Sumele sunt destul de mici, aşteptăm rectificarea din iulie. Atunci vom iniţia proiecte pentru a fi achitate sumele din rezerva bugetului judeţului către aceste localităţi”.
Potrivit raportului de specialitate, pentru judeţul Maramureş, fondul constituit la dispoziţia consiliului judeţean a fost de 13 milioane lei. Până la finele lunii mai 2018, fusese repartizată o sumă de 12,5 milioane lei. A mai rămas de repartizat suma de 546.000 lei care a revenit celor 11 localităţi: Şomcuta Mare, Ulmeni, Băseşti, Cicîrlău, Giuleşti, Ieud, Remetea Chioarului, Repedea, Rozavlea, Săpânţa şi Vima Mică.

1 COMENTARIU

  1. societatea Drumuri şi Poduri este pusculita partidului si locul unde se aduna slugile acestuia. vine campania, ce e greu de inteles ?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.