21.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate la frontiera cu Ucraina

0
212

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei, 21.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 245.900 lei.
Vineri, 8 iunie, în jurul orei 23, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a depistat şi oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Fereşti, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Franţa, condus de către cetăţeanul român Florin O., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
În urma controlului efectuat asupra maşinii, au fost descoperite 10 colete cu ţigări, fapt pentru care şoferul, împreună cu autovehiculul, a fost dus la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări, marca Marble, în valoare de 58.500 lei. Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul în valoare de 21.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ţigări de contrabandă abandonate într-o autoutilitară

În data de 8 iunie, în jurul orei 24, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, mai multe persoane care încărcau într-o autoutilitară marca Ford colete voluminoase.
S-a acţionat pentru reţinerea celor în cauză, însă, în momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin.
În continuare, au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene şi s-a luat măsura cercetării şi monitorizării zonei, iar în autoutilitară au fost descoperite mai multe colete cu ţigări.
Atât coletele descoperite abandonate, cât şi autoutilitara au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii au rezultat 15.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 175.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
Totodată, autovehiculul cu care urmau să fie transportate ţigările de contrabandă, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Contrabandă cu… drona în Halmeu
Tot vineri, în jurul orei 00.18, poliţiştii de frontieră din Halmeu au observat, în apropierea frontierei de stat, cu ajutorul aparaturii din dotare, o persoană care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
În imediata apropiere a fost observat şi un aparat de zbor, de mici dimensiuni, care a lăsat pe teritoriul României un pachet.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a procedat la cercetarea zonei, fiind descoperite două colete ce conţineau ţigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de 11.700 lei, au fost confiscate.

Autoturism căutat în Italia, descoperit în Satu Mare

În data de 9 iunie, în jurul orei 1.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul albanez Erik H., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui autoturism marca Mini One.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia.
Autovehiculul, în valoare de aproximativ 18.400 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.