Baia Mare dezvoltă relaţii de colaborare cu Federaţia Rusă

3
893

În pragul sărbătoririi Zilei Rusiei, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a cerut în plenul Consiliului Local votul de principiu al aleşilor băimăreni pentru realizarea unui parteneriat de colaborare important. Este vorba despre înnodarea unei relaţii a Municipiului Baia Mare cu Uniunea Rutenilor Subcarpaţi din România şi Ambasada Rusiei. Odată cu votul exprimat de către aleşii băimăreni, primarul municipiului Baia Mare a fost mandatat pentru parafarea protocolului de colaborare.
Acest parteneriat presupune dezvoltarea relaţiilor economice, culturale şi sportive între cele două ţări. Mai mult, odată realizată această colaborare, în municipiul Baia Mare ar urma să fie înfiinţat un Centrul cultural şi economic rus, dar şi prima grădiniţă din România cu predare în limba rusă.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „În baza acestui parteneriat, ne dorim să înfiinţăm aici, în Baia Mare, prima grădiniţă din România cu predare în limba rusă. Iar apoi să dezvoltăm următoarele etape de învăţământ. Este o oportunitate pe care trebuie să o exploatăm în dezvoltarea relaţiilor economice şi culturale”.
De asemenea, Cătălin Cherecheş a mai arătat că, în baza parteneriatului de colaborare, municipiul Baia Mare ar urma să se înfrăţească cu un oraş relevant din Federaţia Rusă. Iniţiativa primarului a fost aprobată în unanimitate de către aleşii băimăreni prezenţi la şedinţa de Consiliu Local.

3 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.