Ai grijă la buzunar! – campanie europeană de prevenire a furturilor din buzunare

0
188

În contextul începerii Campionatului Mondial de Fotbal 2018, s-a lansat la nivel european Campania de prevenire a furturilor de buzunare Ai grijă la buzunar – „Protect your pocket!”. Iniţiativa aparţine Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Comisiei Europene.
Poliţiile din 25 de state europene, printre care şi România, vor disemina către publicul larg mesajele preventive ale Campaniei, care prin cele trei spoturi video realizate, îşi propune să informeze şi să atenţioneze populaţia cu privire la vulnerabilităţile în faţa furturilor din buzunare, în special la evenimente de masă gen competiţii sportive, concerte, festivaluri etc.
Fiecare spot video ilustrează, cu puţin umor, un personaj care nu acordă atenţie obiectelor din buzunar, în timp ce e în mulţime: fie urmărind un meci de fotbal pe ecranele montate în spaţii publice, fie în mijloacele de transport în comun, fie în timp ce se bucură de un concert. Toate aceste evenimente reprezintă „raiul” infractorilor, în special al hoţilor din buzunare, care profită de orice moment de neatenţie pentru a acţiona.
Furtul din buzunare este una din cele mai vechi şi cele mai răspândite infracţiuni. Cu toate acestea, consecinţele pentru victime sunt destul de însemnate. Pe lângă paguba materială creată, mai există şi sentimentul de insecuritate care foarte greu se va estompa.

AI GRIJĂ LA BUZUNAR, ORIUNDE TE-AI AFLA!
Spoturile se găsesc online la adresa: http://eucpn.org/prevention-campaigns, http://mm.politiaromana.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.