Aproape 31.000 pachete cu ţigări de contrabandă, ascunse în tavanul şi pereţii unui microbuz

0
182

Poliţiştii de frontieră din Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 31.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care erau ascunse într-un spaţiu special amenajat între compartimentul marfă şi compartimentul destinat pasagerilor, în tavanul şi pereţii dubli ai caroseriei unui microbuz. Două persoane, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ţigările în valoare de peste 362.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În data de 12 iunie 2018, în jurul orei 12.30, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a oprit pentru control, la ieşirea din oraşul Siret, judeţul Suceava, un microbuz, marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Ucraina, condus de Valerii B., în vârstă de 44 de ani, care era însoţit de Olga B., în vârstă de 40 de ani, ambii cu dublă cetăţenie româno-ucraineană.
Din primele verificări asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit un spaţiu special amenajat între compartimentul marfă şi compartimentul destinat pasagerilor, în care a putut fi observată o cantitate mare de ţigări, fapt pentru care cei doi au fost conduşi împreună cu microbuzul, la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.
Asupra autovehiculului a fost efectuat un control amănunţit, în urma căruia a fost descoperită – în spaţiul special amenajat între compartimentul marfă şi compartimentul pasagerilor, precum şi în pereţii dubli ai caroseriei, în tavanul microbuzului şi într-o canistră din plastic – cantitatea de 30.950 pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 363.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, microbuzul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 32.200 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Pe numele celor două persoane procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, ieri fiind prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.