AZI, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

0
170

• E.ON trage semnalul de alarmă şi elimină litera „O” din numele brandului cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

Grupul german E.ON se alătură pentru prima oară campaniei #missingtype pentru a încuraja donarea de sânge. Într-un demers simbolic, în perioada 11 iunie- 15 iunie, compania va elimina litera O din denumirea brandului său, făcând astfel aluzie la una dintre grupele sanguine – O (I).

Companiile care se alătură campaniei renunţă pentru o perioadă determinată de timp la a mai afişa literele A, B sau O din numele brandului. Aceste litere fac referire la tipurile de sânge A, B sau O, din care derivă cele 4 grupe sanguine necesare zi de zi oamenilor din întreaga lume.
Şi România se confruntă cu o criză de sânge şi, nu în puţine cazuri, rezervele lipsesc cu desăvârşire din spitale, din centrele de transfuzii sau din băncile de sânge.
De-a lungul campaniei şi de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, azi, grupul E.ON subliniază nevoia urgentă şi constantă a donării de sânge, indiferent de grupa sanguină. Potrivit statisticilor, 70 de persoane din 100 vor avea nevoie de sânge măcar o dată în viaţă. Dar, doar 3 din 100 donează. În fiecare secundă, în lume se fac trei noi transfuzii, mulţumită donatorilor de sânge. Oameni accidentaţi, copii şi adulţi în săli de operaţii sau oameni care suferă de boli grave. Toţi trăiesc cu speranţa că altcineva donează sânge pentru ca ei să poată trăi.
În România, cei circa 5.500 de angajaţi ai grupului E.ON sunt încurajaţi să doneze sânge la centrele de transfuzie sanguină din 22 de oraşe importante, printre care şi Baia Mare.

Rotaract T.E.A.M. Baia Mare premiază donatorii de sânge

Azi, 14 iunie, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare lansează campania „Donează Sânge, Salvează Vieţi!” În fiecare lună, până la finalul anului, Rotaract T.E.A.M. va premia donatorii de sânge, în urma unei tombole. Premiul cel mare pentru luna iunie este un bilet la festivalul Untold. Campania se va derula pe parcursul a 7 luni de zile. Extragerea pentru luna iunie va avea loc azi.
Prin parteneriate cu principalii angajatori din judeţul Maramureş, fie din mediul privat, fie din instituţiile publice, vor fi încurajaţi angajaţii să doneze sânge.
Rotaract T.E.A.M. a comandat un agitator de trombocite şi o cameră climatică pentru a facilita demersurile în vederea deschiderii unui nou centru de transfuzii sanguine în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.
Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare este deschis donatorilor de luni până vineri, între orele 7,30 şi 11.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.