RĂSFOIND PRESA CENTRALĂ: DR. HERMAN BERKOVITS – „DOCTOR HONORIS CAUSA”

0
226

Într-un recent număr al publicaţiei „Realitatea evreiască” a apărut un articol despre un ilustru medic originar din Ţara Lăpuşului din care spicuim următoarele:
Pe 3 aprilie 2018, consulul onorific al României, în Israel, dr. Herman Berkovits, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în prezenţa ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero şi a numeroşi oaspeţi.
Cu o carieră de 47 de ani, dr. Berkovits este unul dintre cei mai importanţi specialişti în domeniul ştiinţelor medicale şi medicul curant al premierului Benjamin Netanyahu. El s-a născut la Târgu Lăpuş şi a urmat Facultatea la Cluj. „Ceea ce sunt îi datorez şcolii din Târgu Lăpuş şi Facultăţii din Cluj. M-am format în sistemul de învăţământ românesc, iar România a fost şi a rămas o cauză importantă pentru mine”, a spus laureatul la ceremonie.
„Titlul de Doctor Honoris Causa” acordat (al doilea primit în România) este o mare cinste şi mă onorează. A fost foarte emoţionant mai ales că în rândul asistenţei am întâlnit mulţi prieteni, care au aflat şi au venit”.
Ţin să menţionez prezenţa preşedintelui Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România dr. Aurel Vainer şi a primarului general al Capitalei – Gabriela Firea.
„L-am descoperit în public pe cântăreţul Grigore Leşe, un vechi prieten şi lăpuşean de-al meu. Am fost colegi de şcoală, el e mai mic decât mine cu doi ani, dar am cântat împreună la serbările şcolare, la acordeon. Numai că atunci eu eram solistul, vedeta şcolii…. Acum, lucrurile s-au schimbat un pic. M-am bucurat că l-am întâlnit după atâţia ani de zile …”, a mai spus dr. Berkovits.

Dr. Felix MARIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.