USR, singurul partid care a iniţiat abrogarea pensiilor speciale

1
308

Plenul Senatului a adoptat luni, 11 iunie, propunerea legislativă privind Codul Administrativ al României. Fo­rul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.
Actul normativ introduce pensii speciale pentru primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au îndeplinit aceste funcţii după 1992. Pensia specială pe care o vor încasa aceştia la pensionare începe de la 800 de lei/lună, în cazul unui primar de comună care a avut un singur mandat. Bugetul de stat va suporta 100 de milioane de euro anual pentru plata acestor noi pensii speciale.
Deputatul USR, Vlad Emanuel Duruş, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, contestă această propunere legis­lativă susţinută de PSD, ALDE, UDMR şi câţiva dintre parlamentarii PNL şi PMP. „Am spus, încă din momentul avansării acestei idei de către Comisia pentru elaborarea Codului administrativ, că înfiinţarea unei noi categorii de beneficiari de pensii speciale este o mare greşeală. Creăm în continuare categorii privilegiate de cetăţeni, în timp ce marea masă de pensionari abia dacă au din ce-şi plăti medicamentele şi utilităţile. Vă dau exemplul unui inginer din aproape orice domeniu de activitate, care a lucrat timp de 30-35 de ani, care primeşte o pensie de aproximativ 1600-1700 de lei. Un primar de oraş mic, după 12 ani de primărie, va încasa o pensie specială de 3000 de lei/lună. USR nu va vota la Camera Deputaţilor aşa ceva, cum nu a făcut-o nici la Senat. Suntem constanţi principiului de a reduce numărul pensiilor speciale din România. Am depus o iniţiativă de a se renunţa la pensiile speciale acordate oricărui tip de ales, dar a fost respinsă de PSD-ALDE ”.
PSD-ALDE au redus şi lista incompatibilităţilor. Prin eliminarea literei f) din articolul 262 al Codului administrativ, primarii nu mai sunt declaraţi incompatibili în exercitarea calităţii de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială.

(P)

1 COMENTARIU

  1. Felicitari, USL!
    Cit despre ceilalti, mosi gerilelor, mai aveti in desaga ceava de impartit, ca pomanagii si cacineni sunt din plin!
    Pensia speciala 800 lei/luna, pensia medie 1122 lei/luna. Pai chiar ca nu aveti urma de rusine, mai ticalosilor! Dati la unii de nici nu mai stiu ce sa faca cu banii si pe altii ii lasati sa consume din acumulari anterioare sau sa fie calicii Europei. Ce ticalosi!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.