Fără investiţii în Gara CFR Baia Mare

0
236

De ani întregi se vorbeşte de necesitatea reabilitării complexe a Gării CFR Baia Mare. Deocamdată au fost realizate mici lucrări. Despre investiţii majore nu poate fi vorba. Şefii de la CFR Călători spun că au sesizat conducerea Infrastructurii Feroviare de la Bucureşti, dar fără succes.
Reprezentanţii CFR Baia Mare au fost luaţi la întrebări, recent, de şeful Poliţiei Locale Baia Mare, Dorin Coste. Acesta a sesizat că “deţineţi o infrastructură care lasă de dorit”. Numai că răspunsul oficialilor CFR nu a fost unul pozitiv. “Nu putem interveni. Clădirile aparţin de infrastructură. Din păcate, va mai dura până când staţia Baia Mare să intre într-un proces de reabilitare. Ce s-a putut face s-a făcut. S-a pavat peronul, s-a zugrăvit, s-au schimbat geamurile”, a spus directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Cluj, Eugen Fărcăşan.
Pe de altă parte, reprezentanţii CFR au declarat că nu au informaţii legate de introducerea în circulaţie a unor vagoane sau locomotive noi. În prezent, se încearcă doar modernizarea actualelor vagoane pentru a creşte calitatea condiţiilor de călătorie. Oficialii din transportul feroviar mai vorbesc despre creşterea vitezei de circulaţie pe relaţia Baia Mare-Satu Mare, în prima etapă la 50 km/h, apoi la 70 km.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.