Canalizare cu surprize…

0
419

Comuna Cupşeni are canalizarea introdusă în trei sate aparţinătoare. Aceasta s-a realizat din fonduri europene, însă deocamdată nu a fost dată în funcţiune. Primarul se teme însă de momentul în care i se va da drumul reţelei, deoarece nu ştie cum va funcţiona. A auzit din gura oamenilor că unele tronsoane ar putea avea probleme după ce staţia de epurare va porni.

Dacă în trei sate există deja reţea de canalizare, în centrul de comună abia acum se pregăteşte licitaţia publică pentru execuţia lucrărilor. Lucia Butcure, primarul din Cupşeni, ne-a explicat: „Canalizarea a fost făcută pe Măsura 322, fonduri europene. În Cupşeni, Costeni şi Libotin, nu s-a dat drumul încă la reţea, dar s-au racordat câţiva cetăţeni, însă îmi este teamă să nu avem surprize în funcţionare când va intra în folosinţă. Nu ştiu dacă lucrările executate sunt de cea mai înaltă calitate. Din spusele unor cetăţeni, am înţeles că s-au eliminat anumite garnituri, unde nu se puteau face îmbinările. Dar nu pot spune asta în mod oficial, că nu am văzut personal. Rămâne să vedem când îi dăm drumul. Nu merge totul prin cădere şi nu ştiu cât de bine au fost alese şi pantele. Acesta este şi motivul pentru care sunt câteva pompe pe traseul reţelei de canalizare, la care când le vom da drumul vor costa foarte mult cu funcţionarea lor. Deci vorbim de nişte consumatori de energie electrică fruntaşi!

Staţia de epurare din Libotin

Staţia de epurare este amplasată în partea de jos, după Libotin. Doar Ungureniul a fost lăsat pe dinafară, dar am câştigat din fonduri europene canalizarea, prin PNDL, etapa a doua, în cuantum de 9 milioane de lei”. Localnicii aşteaptă să se racordeze la canalizare: „Avem fosă septică, dar acum că se face reţeaua de canalizare ne vom lega şi noi la ea, că doar trăim în secolul XXI”, ne-a spus badea Augustin. „Am văzut cum au lucrat muncitorii la reţeaua de canalizare şi au avut unele probleme la anumite îmbinări ale conductelor. Nu ştiu cât va rezista ţeava în acele locuri. Sperăm totuşi să fie bine. O să ne racordăm şi noi la canalizare, că suntem cetăţeni ai unei comune civilizate”, a spus un alt localnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.