Cântul popular maramureşean, dus la Viena

0
280

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a început în forţă vara. Prima lună a verii s-a dovedit a fi una încărcată de evenimente pentru soliştii şi dansatorii instituţiei culturale. După două zile intense de festival, ansamblul a luat drumul Vienei pentru a face mult mai cunoscute tradiţiile şi portul popular autentic.
La începutul acestei luni, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a organizat timp de două zile, Festivalul Naţional de Folclor “Ion Petreuş”. Evenimentul a fost filmat de televiziunea naţională. Tot atunci, ansamblul a fost implicat în organizarea a două spectacole aniversare dedicate interpreţilor maramureşeni de folclor, Angela Buciu şi Gheorghe Turda.
La scurt timp, soliştii şi dansatorii s-au apucat din nou serios de repetiţii. Asta pentru că la finalul acestei săptămâni vor fi prezenţi în capitala Austriei unde vor duce cu ei cântul şi dansul popular maramureşean. Alături de ansamblu se vor afla şi meşterii populari care şi-au propus să-i încânte pe cei prezenţi la evenimentul organizat de Asociaţia Culturală “Mihai Eminescu” cu alimente şi obiecte de tradiţie din Maramureş.
“Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania va participa la evenimentul din Viena alături de alte ansambluri din ţară: Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava şi Ansamblul Timişul din Timişoara. Acolo vom duce costumele şi melodiile din Maramureş şi din Transilvania, iar alături de noi se vor afla şi meşteri tradiţionali care vor promova produsele noastre tradiţionale”, a punctat directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş. apoi, de Sânziene, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania va participa la festivalul organizat la Băiţa de sub Codru, dar şi la Şomcuta Mare. La finele acestei luni, soliştii şi dansatorii ansamblului vor onora cu prezenţa celebrul festival “Muzici şi tradiţii” din Cişmigiu, Bucureşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.