Tabere de vară pentru copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială

0
326

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş organizează, pe parcursul vacanţei de vară, activităţi de recreere, socializare şi petrecere a timpului liber (tabere, excursii, vizite la diferite obiective istorice şi culturale), activităţi care asigură copiilor aflaţi în sistemul de protecţie participarea şi implicarea în viaţa socială a comunităţii şi contribuie la dezvoltarea lor fizică, cognitivă, socială şi emoţională.
Potrivit graficului, în weekendul recent încheiat, 11 copii, alături de însoţitorul lor, au participat la activităţile educaţionale organizate de Asociaţia Filantropică Sfântul Onufrie. În perioada 25 iunie -1 iulie, 20 de tineri împreună cu 2 însoţitori vor participa la tabăra organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, în cadrul proiectului pentru tineret ,,Pregătiţi pentru viaţă”, în Centrul de agrement Youth Hostel Sângeorz Băi, iar în perioada 30 iunie – 9 septembrie, 32 de copii vor participa la o tabără în Italia, organizată de Asociaţia FAUS Onlus.
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş are alocate 40 de locuri pentru elevi şi 4 locuri pentru însoţitori, organizate în perioada 12-17 iulie, în Centrul de Agrement 2 Mai, jud. Constanţa. În perioada 4-18 august, 16 copii vor participa la tabăra de vară în Italia, localitatea Menaggio, organizată de SOS Bambini, iar în perioada 20-28 august, 12 copii şi tineri vor participa la tabăra organizată la mare, în Constanţa, de Arhiepiscopia Tomisului.
“Pe lângă programul de tabără, copiii şi tinerii din sistemul de protecţie din Maramureş vor avea parte de distracţie şi aventură în locurile de agrement şi ştrandurile din zonă, jocuri tematice şi vor fi implicaţi în diverse activităţi recreativ-educative. Scopul principal al unor astfel de programe este să le îmbogăţească bagajul de cunoştinţe, să le dezvolte personalitatea, gradul de responsabilitate faţă de mediul înconjurător şi abilităţile de relaţionare şi socializare. Mulţumim Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Maramureş, dar şi organizaţiilor neguvernamentale care sunt în fiecare an alături de noi şi de copiii din sistemul de protecţie specială şi le dorim tuturor copiilor o vacanţă plăcută”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.