FRONTIERA: Peste 10.000 pachete de ţigări descoperite într-o maşină şi la frontiera verde

0
233

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în zona de responsabilitate, mai multe acţiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi confiscat cantitatea de 10.266 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 119.300 lei, marfă care urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

• Luni, 18 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în Halmeu, un autoturism marca Ford, înmatriculat în Slovacia, la volanul căruia se afla un cetăţean maghiar, în vârstă de 42 de ani.
Deoarece existau suspiciuni că acesta transportă ţigări, s-a luat măsura conducerii şoferului şi autoturismului în PTF Halmeu, pentru efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care au fost descoperite 410 pachete cu ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană, ascunse în bagajele personale.
Ţigările, în valoare de 4.800 lei, au fost predate Biroului Vamal Halmeu. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu o amendă de 5.000 lei şi i-au reţinut maşina până la plata amenzii.
• Poliţiştii de frontieră din Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.
S-a intervenit pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite, fapt pentru care au fost trase 8 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În zonă au fost descoperite 7 colete, care conţineau cantitatea de 9.866 pachete, a căror valoare se ridică la suma de 114.500 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea activităţii infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.