Agitator de trombocite şi cameră climatică, donate Spitalului

0
237

Luni, 18 iunie 2018, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare a donat un agitator de trombocite şi o cameră climatică, în valoare totală de 21.000 lei, pentru dotarea unităţii de transfuzie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Aparatura medicală fost predată în prezenţa managerului interimar al Spitalului Judeţean – dr. Vasile Pop; a medicului-şef al Secţiei de Hematologie a Spitalului Judeţean – dr. Cristina Truică; şi a medicului-şef al Secţiei ATI – dr. Adriana Stoicovici.
Despre necesitatea şi importanţa acestui agitator de trombocite a vorbit dr. Cristina Truică: “Tratamentul pentru aceşti pacienţi prevede susţinerea chimioterapiei prin transfuzii de trombocite, pentru că, între 7 şi 21 de zile, scad trombocitele în organism şi apare pericolul major de sângerare. Dacă bolnavul ajunge să aibă sub 10.000 de trombocite, poate face accident vascular hemoragic. Trombocitele standard ridică nivelul de trombocite din sânge cu aproximativ 5.000, în timp ce trombocitele aduse şi puse pe agitator cresc cu 60.000. Mai mult, faptul că rămân stocate pe agitator, permite folosirea acestora pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce aduce un plus în tratarea bolnavilor noştri”.
Conducerea Spitalului Judeţean a mulţumit Clubului Rotaract T.E.A.M. pentru colaborare, arătând că toţi cei care arată compasiune pentru semenii lor sunt primiţi cu braţele deschise.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.