Aeroportul devine operaţional de azi

0
1344

La mai bine de doi ani de la închiderea aeroportului din Tăuţii Măgherăuş, acesta a redevenit operaţional începând de astăzi. Ce înseamnă asta? Că de acum înainte pot ateriza şi decola avioane pe noua pistă reabilitată. Cel mai probabil, se vor relua zborurile interne urmând ca după preluarea oficială a fâşiei de teren din preajma aeroportului, ce va deveni frontieră de stat, să se opereze şi zboruri internaţionale.

Documentul care atestă operaţionalizarea aerogării a fost semnat în cursul zilei de ieri la ROMATSA: „Aeroportul Internaţional Maramureş redevine operaţional! Am semnat azi decizia R.A. ROMATSA care prevede că începând cu data de 21 iunie, intră în operare la Aeroportul Internaţional Maramureş procedura de apropiere instrumentală NDB RWY 09. Am semnat această decizie cu mândrie şi plin de încredere că, împreună cu forţa administraţiei judeţene, Aeroportul va deveni principala poartă de intrare în Maramureş care va dezvolta, în primul rând, economia judeţului nostru. Fără implicarea şi susţinerea din partea Guvernului României, a Ministerului Transporturilor, a R.A. ROMATSA, a Autorităţii Aeronautice Civilă Română şi a Consiliului Judeţean Maramureş, această decizie nu s-ar fi concretizat. Mulţumim tuturor acestor factori de decizie care sprijină judeţul Maramureş! În curând, şi despre reluarea zborurilor!”, a explicat Dragoş Titea, directorul juridic şi administrativ al ROMATSA.
Negocieri cu companiile aviatice care vor să efectueze zboruri pe aeroport
În acest moment, administraţia judeţeană poartă negocieri cu mai multe companii aviatice care doresc să efectueze zboruri pe aeroportul din Tăuţii Măgherăuş, urmând ca acestea să se încheie cât de curând: „Nu se pot da public negocieri care se poartă deocamdată în spatele uşilor închise. Ce putem spune acum este că Aeroportul Internaţional Maramureş va deveni, în perioada următoare, pentru prima dată cu adevărat internaţional! Dar lucrurile, precum dezvoltarea aeroportului şi altele, se fac aşa cum le place românilor, adică pas cu pas. Am finalizat lucrările la aeroport, am obţinut certificările din partea autorităţilor în domeniul aviaţiei din România, dovadă este astăzi faptul că ROMATSA declară printr-un document oficial aeroportul operaţional, începând cu data de 21 iunie. Urmează dezvoltarea în continuare a aeroportului, pe două planuri: din punctul de vedere al transportului de persoane, şi există în acest moment negocieri cu companii aeriene interesate să opereze pe Aeroportul Internaţional Maramureş, iar cea de-a doua cale de dezvoltare este cea legată de transportul cargo, de mărfuri. Ştim foarte bine că lângă aeroport se derulează deja o investiţie a unui investitor privat, care are în perspectivă angajarea a 2.000 de persoane în zona aeroportului, în industria aviatică. Doar împreună cele două tipuri de operare pe aeroport, pentru persoane şi pentru mărfuri, vor putea asigura funcţionalitatea aeroportului în perspectiva multor ani de acum înainte! Dar discutăm şi luăm lucrurile pas cu pas. La momentul în care negocierile cu anumite companii aviatice se vor finaliza, se vor anunţa şi public. Până atunci permiteţi-ne să nu divulgăm discuţiile pe care le avem fără acceptul partenerilor noştri”, ne-a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.
Surse din interiorul instituţiei judeţene ne-au dezvăluit faptul că, cel mai probabil, compania Tarom va fi cea care va opera primele zboruri de pe aeroport, acestea urmând a se efectua începând cu luna viitoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.