FRONTIERA: 13 cetăţeni străini, opriţi la frontieră

0
159

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa – ITPF Timişoara au depistat, pe raza localităţii de frontieră Grădinari, 13 cetăţeni străini care s-au deplasat de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării şi urmau a se urca într-un microbuz, înmatriculat în Suedia, condus de un cetăţean român.

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost duse la sediu pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci cetăţeni din Iran, şase cetăţeni din Irak, unul din Afganistan şi unul din Pakistan, dintre care patru femei şi nouă bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.
La cercetări, aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţeanul pakistanez şi cel afgan i-au călăuzit pe ceilalţi 11 cetăţeni străini pentru a trece ilegal frontiera din Serbia, urmând a fi preluaţi de şoferul român.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faţă de cei 11, şi de trafic de migranţi pentru cele trei călăuze, la finalizarea cercetărilor fiind luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.