Investiţii din comuna Cerneşti

0
177

Satele componente Brebeni, Măgureni, Fînaţe, Ciocotiş, Trestia, Izvoarele şi centrul de comună Cerneşti se întind pe 96 kilometri pătraţi din care teren intravilan 1.107 ha şi extravilan 8.497 ha. Cei 3.698 de locuitori trăiesc în 1.400 de gospodării. Comuna are 4 grădiniţe şi 4 şcoli.
Primar este juristul Vasile Giurgiu, viceprimar – Ionel Gherghel, secretar – Gheorghe Danci şi contabil – Maria Gherghel.
Primarul Vasile Giurgiu ne spune: “Avem în pregătire două investiţii, podurile pe rîul Bloaja în punctul „După Lupşeni” şi în punctul „Peste grădină”, în valoare de 1.393.320 lei, proiecte finanţate prin PNDR. Urmează modernizarea Căminului cultural în satul Fînaţe, în valoare de 371.417 euro, proiect finanţat prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Cu banii primiţi, cele două poduri sînt în stadiul de licitaţie a lucrărilor. Cofinanţarea noastră este de 84.880 de lei. La Fînaţe, sîntem în stadiul de verificare a ofertelor. Prin acelaşi PNDR, vom moderniza cît de curînd cîteva drumuri, în valoare de 1.171. 851 lei inclusiv TVA. Vom repara mai multe uliţe şi străzi în localităţile comunei noastre. Vom executa lucrări de modernizare şi extindere a Căminului cultural din satul Măgureni, deoarece este într-o situaţie de degradare. De asemenea, dorim să modernizăm sediul Primăriei Cerneşti, cu 286.249 de lei. Concomitent, a fost asfaltat drumul comunal DC- 33 Ciocotiş-Făureşti”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.