Primarul Cătălin Cherecheş a inaugurat noul ecarisaj

0
169

• Municipiul Baia Mare va deveni model de bună practică în ceea ce priveşte câinii fără stăpân •

În timp ce alte oraşe din România se luptă cu problema câinilor fără stăpân, Municipiul Baia Mare devine un model de bune practici în acest domeniu. Ieri, 25 iunie, a fost finalizată extinderea adăpostului public al câinilor fără stăpân. Astfel, noul loc de cazare cuprinde un număr de 84 de cuşti noi amplasate pe o platformă betonată, construite la standarde europene.

Investiţia, demarată în urmă cu aproximativ un an, a fost blocată la un moment dat, din cauza noilor prevederi legale impuse de Guvernul României. În urma realizării lucrărilor, Baia Mare va fi un municipiu mai sigur din punct de vedere al câinilor fără stăpân. Asta deoarece cuştile nou construite pot caza până la trei patrupezi, într-o perioadă de maximum o lună, fiind rezolvată problema câinilor fără stăpân din Municipiul Baia Mare.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Este o investiţie care ţine de extinderea ecarisajului, a zonei în care aducem câinii fără stăpân din Municipiul Baia Mare. Este o problemă gravă pe care trebuie să o gestionăm. Capacitatea vechiului ecarisaj şi-a atins cota maximă. De o foarte bună perioadă de timp nu mai puteam să ducem niciun câine în acel loc şi s-a decis extinderea lui cu aproape 90 de unităţi în care să fie cazaţi aceşti câini. Asta înseamnă undeva la 300 de câini care ar urma să fie cazaţi în condiţii civilizate, să fie monitorizaţi de fundaţiile şi iubitorii de animale. În primul rând, mă interesează ca toţi membrii comunităţii să participe la a aduna câinii care sunt în zonele oraşului, să dea un sprijin autorităţii locale, să ne sesizeze unde sunt astfel de situaţii pentru a interveni foarte rapid ca într-un interval scurt de timp, maxim o lună, să putem să curăţăm oraşul de câini şi să-i aducem în această zonă nouă, cu condiţii foarte bune pentru cazarea acestora. Suntem unul dintre oraşele care atât prin parteneriatele pe care le-am avut, cât şi din perspectiva sumelor alocate pentru o minimă îngrijire a câinilor ne aflăm într-o zonă de model pentru alte autorităţi locale.”
Investiţia, realizată la standarde europene, este certificată şi de către specialiştii care se ocupă îndeaproape de problema câinilor fără stăpân.
Dr. Dorin Pop, inspector superior Compartiment Poliţia Animalelor: „Este o investiţie foarte bine realizată care ne va ajuta să oferim condiţii decente câinilor pe care îi vom recupera de pe domeniul public, dar în special celor care deja se află în ecarisaj. Momentan, cifra câinilor fără stăpân care se află în ecarisaj este fluctuantă, dar se situează undeva la 250. Ca medic veterinar, vreau să vă spun că eu mă bucur pentru această investiţie şi pentru condiţiile pe care le vom oferi, însă problema este pe stradă şi în special în zonele limitrofe ale oraşului. Populaţia ar trebui să fie un pic mai cooperantă în ceea ce priveşte sterilizarea. Acesta este lucrul cel mai important.”
Odată cu finalizarea extinderii ecarisajului se va restabilii ordinea şi siguranţa cetăţenilor, model pe care primarul Cătălin Cherecheş l-a impus la nivel administraţiei locale în urmă cu aproximativ doi ani.
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.