5 cetăţeni străini, opriţi la graniţa cu Ungaria

0
158

• Duminică, 24 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren internaţional, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate belgiană.
Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituţiei pentru cercetări.
În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul este un cetăţean algerian, C.K., în vârstă de 28 de ani.
• În acelaşi punct de trecere, poliţiştii de frontieră au depistat, în trenul internaţional care circula pe relaţia Bucureşti-Budapesta, trei persoane, un bărbat şi două femei, care s-au legitimat cu cărţi de identitate bulgăreşti.
Cu ocazia verificărilor specifice, s-a constatat că documentele prezentate la control sunt false, iar în urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţenii turci S.E., H.C. şi F.K., având vârste cuprinse între 27 şi 48 de ani.
În ambele cazuri, persoanele au declarat că au obţinut cărţile de identitate false de la persoane necunoscute, pentru care au plătit diferite sume de bani şi au recurs la această metodă, deoarece doreau să călătorească în Spaţiul Schengen şi nu deţineau vize valabile.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea.
• Şi poliţiştii de frontieră din Nădlac au depistat o persoană, de sex masculin, care se deplasa pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoana în cauză a fost reţinută la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi a fost condusă la sediu pentru cercetări. Aici, s-a stabilit că este cetăţean din Albania, F.K., în vârstă de 27 de ani. Tânărul a declarat că intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi a recurs la această metodă pentru că are interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Aproximativ 15.500 de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, la frontiera verde şi în PF Siret, 15.488 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Deoarece persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase zece focuri de armă, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
• Duminică, în jurul orei 22.30, s-a prezentat în PTF Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Petru Z., în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului cantitatea de 988 pachete cu ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 1.300 lei, au fost confiscate, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei. Totodată, autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 9.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.
• Luni, 25 iunie, în jurul orei 20, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a observat mai multe persoane care transportau către localitatea Ulma, mai multe colete voluminoase.
S-a intervenit pentru reţinerea celor în cauză, efectuându-se somaţiile legale prin voce şi, pentru că bărbaţii nu s-au supus, au fost trase 10 focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.
În urma executării focurilor de avertisment, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au dispersat spre interiorul localităţii.
În zonă s-au descoperit 9 colete, care conţineau 14.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 170.000 lei.
În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.