Proiect • Schimbare la obţinerea permisului auto

0
172

Procedura obţinerii permisului auto ar urma să fie simplificată, conform unui nou proiect de lege. Astfel, la examenul pentru permis, instructorul ar urma să fie cel care stă pe scaunul din dreapta, nu poliţistul.
Permisul de conducere s-ar putea obţine mult mai uşor în viitor, ca urmare a unui nou proiect de lege. Documentul prevede ca examinatorii să nu mai fie cadre ale Ministerului de Interne, ci persoane civile. Astfel, candidaţii la obţinerea permisului de conducere ar putea fi examinaţi chiar de instructorii auto care i-au pregătit în vederea susţinerii acestei probe. Potrivit proiectului, examinatorul va fi un civil, instruit totuşi la Ministerul de Interne.
Iniţiatorii proiectului argumentează această măsură ca fiind necesară întrucât, în prezent, candidaţii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi jumătate de an pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere, din cauza lipsei de personal cu care se confruntă sistemul.
În timpul examenului pentru obţinerea permisului auto, instructorul din dreapta nu va avea voie să interacţioneze cu elevul.
Această măsură nu a intrat încă în vigoare. Pentru a se aplica, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului, de promulgarea de la şeful statului şi publicarea în Monitorul Oficial.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.