A APĂRUT MARAMUREŞUL MEDICAL NR. 72/2018

0
338

Din bogatul cuprins al acestui număr vom menţiona următoarele:
Articolul „Imunoterapia alergen-specifică la venin Hymenoptere” poartă semnătura de dr. Hirian Gabriela. Evocăm apoi materialul „Ventuzo-terapia” – autor dr. Marius Dan Pop şi kinetoterapeut Andrada Pop.
Un amplu articol realizat de ing. Lazăr Aurel Pantea se intitulează „Medici preocupaţi de starea de sănătate a minerilor şi metalurgilor din Maramureş”
Prof. Liviu Tătaru semnează studiul „Despre etnogeneza românilor”
Manifestări ştiinţifice medicale desfăşurate în ultima perioadă sunt evocate în mai multe articole. Astfel dr. Felix Marian a participat la a 47-a Reuniune Naţională de Istoria Medicinei şi la a 27-a Reuniune Naţională de Istoria Farmaciei, desfăşurate intre 17-19 mai la Roman. De asemenea, dr. Dorin Triff a participat la al 19-lea Congres Naţional de Medicina Muncii, cu participare internaţională la Sinaia, apoi la Congresul Naţional de Recuperare , Medicină fizică şi Balneologie, ca şi la al 18-lea Congres Naţional de Medicină Internă.
La rubrica de Istoria Medicinei menţionăm lucrarea „Medici şi farmacişti din Maramureş participanţi la Primul Război Mondial” expusă la reuniunea desfăşurată la Roman de dr. Felix Marian.
Un portret aniversar este închinat medicului nonagenar dr. Ioan Şchiopu. Ilustrul prof. univ. Dr. Nicolae Costin este evocat In memoriam la trecerea sa în eternitate.
Breviarul juridic întocmit de avocatul Ionuţ Rareş Pîrvu cuprinde lista selectivă a noilor acte normative publicate în Monitorul Oficial al României cu aplicabilitate în sistemul sanitar.
Dr. Felix MARIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.