Toyota – parteneriat benefic pentru siguranţa cetăţenilor

0
133

O Toyota C-HR HYBRID este cea mai nouă autospecială intrată în dotarea Poliţiei Municipiului Baia Mare. Autoturismul, pus la dispoziţie de către dealerul auto din municipiu, pentru o perioadă de 3 luni, ca urmare a unui parteneriat încheiat între cele două instituţii, va fi de un real folos în misiunile şi intervenţiile poliţiştilor.
Noul partener al poliţiştilor susţine demersurile desfăşurate de poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor.
Rapidă şi economă, Toyota C-HR HYBRID, dispune de un motor termic de 1.8 cc, şi de un motor electric cu o putere totală de 122 cp, consum mediu 3,8 l/100 km şi emisii de CO2 de 86g/km, confirmând titlul de cea mai verde marcă auto. Dotările autoturismului vor spori eficienţa şi operativitatea cu care se va interveni la solicitările băimărenilor sau la evenimentele înregistrate pe drumurile publice.
Autoturismul este primul model hybrid utilizat de Poliţia Maramureş, iar ambele instituţii implicate în acest parteneriat susţin, pe lângă siguranţa cetăţenilor, reducerea nivelului emisiilor şi păstrarea unui mediu înconjurător cât mai sănătos şi curat.

Într-o singură zi
10 permise de conducere reţinute pentru viteză excesivă
– şi amenzi de peste 13.000 lei –

Născută uneori din dorinţa de a ajunge mai repede la destinaţie, alteori din teribilism şi nevoia de adrenalină, sau pur şi simplu din inconştienţă, viteza excesivă poate aduce complicaţii nebănuite. O analiză efectuată de poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş cu privire la dinamica accidentelor rutiere produse în cursul acestui an pe drumurile publice din judeţ a relevat că depăşirea vitezei legale constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere grave.
Deşi bilanţul fiecărei acţiuni desfăşurate pentru combaterea vitezei excesive este consistent în amenzi şi numărul permiselor reţinute pentru încălcarea acestei norme este tot mai mare, şoferii continuă să apese tare pedala de acceleraţie chiar şi în condiţii nejustificate. Numai marţi au fost reţinute 10 permise de conducere ale unor şoferi depistaţi că s-au deplasat cu o viteză de peste 50 km/h limita peste viteza legală admisă. Alţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de peste 13.000 lei. Şi nu a fost un target! Poliţiştii îşi doresc ca fiecare participant la trafic să fie în siguranţă.
Nu sunteţi mai impresionant, mai grandios sau mai fascinant dacă vitezometrul indică o valoare mare! Nu uitaţi că cineva drag vă aşteaptă acasă şi că viaţa are prioritate!

Proiect
Maşinile de poliţie cu radar ar putea fi presemnalizate
– panoul ar trebui afişat cu 500-1.000 de metri înainte –

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat, marţi, 26 iunie, un raport favorabil pentru proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte.
Astfel, potrivit modificărilor adoptate de cele două comisii, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”. De asemenea, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.
Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil.
Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.
Guvernul a anunţat că nu susţine această iniţiativă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.