Vacanţa în siguranţă – prioritatea jandarmilor maramureşeni

0
85

În perioada 18 iunie – 16 septembrie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş se află în derulare campania educativ-preventivă „Vacanţa în siguranţă – prioritatea jandarmilor maramureşeni”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, CSŞ nr. 2 Baia Mare, Hotel „Superski” Cavnic, Asociaţia Cercetaşii Munţilor, Asociaţia Club Sportiv WildCats Baia Mare şi Asociaţia Club Sportiv Roth Club Baia Mare.
Obiectivul general al campaniei este acela de a aduce în atenţia elevilor a activităţilor şi atribuţiilor ce le revin jandarmilor, conştientizarea asupra riscurilor şi vulnerabilităţilor şi a repercusiunilor la care se expun în urma unui comportament neadecvat, atât în incinta unităţilor de învăţământ, cât şi în cadrul societăţii civile.
Scopul campaniei este informarea elevilor aflaţi în taberele de vară, organizate de către instituţiile cu care s-au încheiat Acorduri de parteneriat de pe raza judeţului Maramureş, indiferent de vârstă, naţionalitate, zonă geografică, mediu social, etnie, educaţie, religie sau profesie, în legătură cu capacitatea Jandarmeriei Maramureş de a se constitui într-un garant permanent şi nediscriminatoriu al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.
Prezenţa jandarmilor în mijlocul elevilor are ca scop imediat crearea unui „model de conduită”, concomitent cu transmiterea îndemnului de a urma o carieră de jandarm.
Pe parcursul campaniei se vor desfăşura întâlniri tematice, metodele de transmitere a informaţiilor fiind expunerea verbală şi prezentarea materialelor specifice din dotarea jandarmilor montani.
Taberele şcolare sunt organizate în mai multe locaţii, staţiuni montane, precum şi aşezăminte mănăstireşti cum ar fi: Baia Mare, Cavnic, Târgu Lăpuş, Sighetu Marmaţiei, Bârsana, staţiunea Izvoare, la care vor participa peste 1.000 de elevi şi sportivi din toate nivelele de învăţământ, precum şi studenţi din întreaga ţară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.