Dosar închis în cazul suspiciunii de toxiinfecţie alimentară la banchete

0
197

Începând de marţi, 26 iunie, bucătăria restaurantului de pe malul Săsarului unde au avut loc, luna trecută, două banchete în urma cărora mai mulţi absolvenţi de liceu au ajuns la spital, a fost redeschisă, unitatea fiind declarată drept corespunzătoare din punctul de vedere al tuturor condiţiilor igienico-sanitare, a anunţat dr. Rareş Pop, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş. Spre finalul lunii mai, zeci de absolvenţi de la colegiile naţionale „Gheorghe Şincai” şi „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu simptomatologie de enterocolită acută creionându-se, astfel, suspiciunea de toxiinfecţie alimentară. În urma analizelor, a fost confirmată prezenţa, în produsele biologice recoltate, a bacteriei Salmonella, inclusiv de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Cu toate acestea, nu a putut fi identificată materia primă care a cauzat această infecţie, deoarece, în unitatea în care a fost preparată mâncarea, nu s-au mai găsit alimente servite la banchet. Tocmai din acest motiv, DSP a aplicat o amendă şi a retras (temporar) autorizaţia de funcţionare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.