La şedinţa ordinară din luna iunie, toate proiectele supuse votului au primit girul aleşilor judeţeni

0
296

Aleşii judeţeni s-au întâlnit joi, 28 iunie 2018, în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, pentru a supune votului şi a aproba cele 16 proiecte aflate pe ordinea de zi şi un proiect la punct suplimentar. Toate proiectele au primit votul consilierilor, iar şedinţa a fost condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Şedinţa a început cu aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Revistei Nord Literar, luând cuvântul atât şeful administraţiei judeţene, cât şi Săluc Horvat, directorul executiv al revistei aflată sub egida Consiliului Judeţean. În cadrul şedinţei a fost dezbătut fiecare proiect în parte, pentru ca aleşii judeţeni să voteze în cunoştinţă de cauză.
Primul punct pe ordinea de zi a fost cel privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2018. Despre proiectele de hotărâre privind organizarea şi desfăşurarea evenimentelor: „Satele Unite ale României”, „100 de baloane pentru România”, Conferinţa Internaţională cu tema „De ce nu a fost posibilă pacea după încheierea Primului Război Mondial şi cum să evităm greşelile istoriei”, „George Pop de Băseşti şi Marea Unire”, toate dedicate Centenarului Marii Uniri, au vorbit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Doru Dăncuş, dar şi Peter Hurley şi Loredana Ionescu.
S-a aprobat, apoi, contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, respectiv alocarea sumei de 15.000 de lei către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, ca sprijin financiar pentru organizarea celei de-a X-a ediţii a concursului judeţean pentru elevii olimpici la matematică, dar şi contractarea unui credit bancar pentru realizarea unor lucrări de investiţii de interes judeţean. Aleşii judeţeni au alocat sume pentru finanţarea nerambursabilă a unor nevoi culturale de urgenţă, respectiv 20.000 de lei pentru Muzeul Maramureşan din Sighetu Marmaţiei, 16.000 de lei pentru Asociaţia ”Culori Unite” din Baia Mare şi 20.000 de lei pentru Asociaţia Social Investment Group reprezentată de Grigore Leşe, aprobând şi taxele percepute de Şcoala Populară de Artă „Liviu Borlan” Baia Mare, pentru anul şcolar 2018 – 2019. Totodată, a fost aprobată Monografia economico-militară a judeţului Maramureş, dar şi achiziţionarea serviciilor juridice de asistenţă şi reprezentare a Autorităţii Contractante – Judeţul Maramureş, în litigiile privind proiectul „Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei”. Un alt proiect important a fost cel privind includerea în domeniul public al Judeţului Maramureş a unei suprafeţe de teren – extindere perimetru- pe amplasamentul ce constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică, la R.A. „Aeroportul Internaţional Maramureş”. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.