Ministerul Sănătăţii: Deschiderea unui centru de Stroke în fiecare spital judeţean

0
305

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii şi Cristian Grasu, secretar de stat au participat la deschiderea celui de-al 8-lea Curs European de Neuroreabilitare care se desfăşoară la Eforie Nord. Evenimentul reuneşte cercetători ştiinţifici ai neurologiei mondiale care vor prezenta şi dezbate săptămâna aceasta cele mai recente descoperiri din domeniu.

„Neurologia este un domeniu insuficient dezvoltat cu toate că avem vârfuri din punct de vedere profesional. Ministerul Sănătăţii pregăteşte mai multe proiecte în domeniu pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor noştri la servicii medicale şi medicamente. Calitatea vieţii pacienţilor este foarte importantă”, a declarat Sorina Pintea.
Mi­nisterul Sănătăţii intenţionează deschiderea unui centru de Stroke în fiecare spital judeţean (inclusiv în cel din Baia Mare). De asemenea, se lucrează la un program de recuperare neurologică a pacientului încă din faza de terapie intensivă şi la dezvoltarea programelor existente, prin extinderea accesului la tromboliză a pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.