Municipiul Baia Mare investeşte în domeniul turismului

0
242

În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local, primarul Cătălin Cherecheş a propus aleşilor băimăreni două proiecte de hotărâre cu privire la dezvoltarea sectorului turismului în cadrul administraţiei locale. Astfel, în urma votului exprimat, Cabana de la Lacul Bodi dar şi obiectivele turistice din Staţiunea Izvoare urmează să fie achiziţionate de către municipalitate. Astfel, Baia Mare va deveni un operator turistic important.

Proiectele de hotărâre privind achiziţionarea celor două puncte de interes turistic constituie primul pas în realizarea unei Companii municipale de turism.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: ,,Văzând de-a lungul ultimilor 20 de ani cum, prin interese malefice, unii au pus pe butuci industria şi turismul în Baia Mare şi în judeţul Maramureş, putând extinde demersul lor la întreaga Românie, am decis să ne implicăm. Implicarea constă în renaşterea unor zone relevante din punct de vedere economic, punctual fiind vorba despre Staţiunea Izvoare şi Lacul Bodi Ferneziu. Hotărârile de Consiliu Local cu privire la demararea procedurilor de achiziţii este primul pas în constituirea unei companii municipale de turism care să dezvolte şi să administreze 200 de locuri de cazare în Staţiunea Izvoare, 50 de locuri de cazare şi dezvoltarea serviciilor de agrement la Lacul Bodi, preluarea Hanului Usturoi şi reconstrucţia acestei zone, introducerea cabanelor şi adăposturilor care aparţin Ocolului Silvic Municipal în sistemul turistic, precum şi dezvoltarea a trei sate de vacanţă cu case tradiţionale din lemn, însumând aproximativ 200 de locuri de cazare. Toată această infrastructură turistică va fi consolidată într-un parteneriat pe care ni-l dorim cu Consiliul Judeţean, astfel încât să realizăm şi accesul pe traseul Baia Mare-Săpânţa, prin Staţiunea Izvoare. De asemenea, îmi doresc să transformăm zona Platoului Igniş într-o zonă în care să poziţionăm un festival unic în Europa de Sud-Est. Îmi doresc foarte mult să dezvoltăm municipiul Baia Mare pe modelul pe care ni-l oferă Tel Aviv-ul.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.