Acţiune comună poliţie – RAR

0
162

• 4 dosare penale şi amenzi în sumă de 6.000 lei

• 9 certificate de înmatriculare reţinute

Pentru că defecţiunile tehnice ale autoturismelor pot fi cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii maramureşeni acţionează în mod constant, împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român Maramureş, atât pentru combaterea nerespectării normelor tehnice, cât şi pentru menţinerea unei atitudini prudente în trafic.
O astfel de acţiune a fost organizată, luni, 2 iulie, pe DN 1C Tăuţii Măgherăuş – Cicârlău. Poliţiştii angrenaţi în activităţile preventiv-reactive au oprit pentru control mai multe autoturisme şi i-au depistat pe şoferii care s-au deplasat pe drumurile publice fără a respecta prevederile legale în vigoare. Amenzile aplicate pentru sancţionarea abaterilor rutiere au fost de peste 6.000 lei, iar 9 şoferi au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autoturismelor conduse.
Totodată, poliţiştii rutieri au întocmit 4 dosare penale, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi două pentru conducere fără permis.

Se schimbă Codul rutier!

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat, recent, un raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte.
Potrivit modificărilor adoptate de cele două comisii, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.
Panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.
Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil. Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.
Guvernul a anunţat că nu susţine această iniţiativă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.