Armeni din Maramureş la Armenopolis

0
89

Cu ocazia sărbătoririi Sfântului Grigore Luminătorul, marele Apostol al poporului armean, sucursala Gherla a Uniunii Armenilor din România (preşedinte Ioan Esztegar) a organizat, în perioada 15 – 17 iunie 2018, o întâlnire a armenilor din ţară şi străinătate, în vederea promovării istoriei, culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor specifice poporului armean.
Au luat parte în jur de 300 de membri sau simpatizanţi ai armenilor din diferite zone ale ţării (Bacău, Gheorgheni, Cluj, Bucureşti, Constanţa, Suceava, Piteşti etc). Maramureşul a fost reprezentat de 20 de persoane, avându-l în frunte pe preşedintele Sucursalei – Sorin Gădălean.
Bogatul program al acestei manifestări a cuprins, ca de obiecei, liturghia cu ocazia sărbătoririi Sfântului patron al Catedralei Armeano-Catolice din vestitul Armenopolis, celebrată cu participarea multor feţe bisericeşti şi o numeroasă asistenţă.
La masa festivă, desfăşurată în subsolurile multiseculare ale Parohiei, s-au servit mâncăruri specifice tradiţionale armeneşti, atît de savurate de comeseni.
A fost prevăzută apoi o conferinţă dedicată ilustrului cărturar din Gherla, Szongot Kristof, urmărită cu mult interes de ascultători. S-a vernisat în continuare o expoziţie de fotografii din Armenia. În final, participanţilor li s-a oferit un concert de muzică de cameră în Catedrala Armeano-Catolică.

Dr. Felix MARIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.