Excursie în Grecia

0
118

În perioada 15-24 iunie 2018, a avut loc o excursie în Grecia, organizată de profesorul de istorie-filosofie Grigore Moisa, care a fost şi ghid turistic pentru cei 69 de excursionişti (elevi, adulţi şi pensionari) din Maramureş. Ca itinerar turistic, s-a plecat din Baia Mare pe traseul Tg. Lăpuş – Cluj-Napoca – Alba Iulia – Sibiu – Cozia – Piteşti – Bucureşti – Giurgiu – Bulgaria – Grecia.

Fiind în anul Centenarului, organizatorul a avut în evidenţă localităţile cu încărcătură istorică şi evenimentele legate de acestea. În Grecia, ghidul a vorbit despre specificul acestei ţări, făcând referire la istoria acesteia şi la relaţiile cu ţara noastră. Au fost organizate excursii în Atena, Skiathos, Meteora, Salonic, precum şi la Waterland, un mare parc acvatic.
Prof. Grigore Moisa le mulţumeşte elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare, care s-au comportat ireproşabil pe parcursul întregii excursii. La reuşita acesteia, prof. Mihai Mugur din Tg. Lăpuş a avut un mare aport.
În ce priveşte impresiile excursioniştilor, redăm câteva: Maria Gândac: „Am participat cu drag la toate excursiile organizate. Nu pot să mă adun după câte am văzut. Parcă mă văd şi acum la Acropole în Atena. Filmele prezentate în autocar: Mihai Viteazul, Căderea Troiei, Alexandru Macedon, au fost legate de itinerariul excursiei noastre. Casetele cu Furdui Iancu, Sava Negreanu Brudaşcu şi Veta Biriş, cu cântecele lor patriotice, ne-au ridicat în slăvi. Îi mulţumesc profesorului Grigore Moisa, care a ştiut să capteze atenţia noastră. Vorbind liber, scurt şi concis: este un foarte bun orator şi organizator”. • Elena Pop Simona: „N-am cuvinte să mă exprim după explicaţiile din autocar ale domnului profesor Moisa, care ne-a ţinut tot timpul atenţia trează. Ce bine era dacă mai stăteam încă o zi în Grecia…” • Simion Pop, inspector şcolar pensionar: „Excursia a fost o reuşită. Eu am fost în multe excursii cu profesorul Moisa, în Polonia, Turcia, Grecia. Sfidând comoditatea, este un dascăl care călătoreşte mult, ducându-şi elevii dincolo de „pereţii de cuşcă” ai vieţii cotidiene. Felicitări!” (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.