Hram la „Rohiiţa”

0
99

Duminică, 1 iulie 2018, în altarul de vară al mănăstirii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din Boiereni (Tg. Lăpuş), a avut loc slujba de hram. Protosinghelul Vasile Filip, stareţul mănăstirii, şi alţi preoţi au oficiat Sfînta Utrenie. Sfînta Liturghie a fost săvîrşită de Arhimandritul dr. Macarie Motogna, stareţul Mănăstirii „Sfînta Ana” de la Rohia, preotul protopop de Lăpuş, Florin Stan, şi preotul (fost) protopop Ioan Ciceu, împreună cu un sobor de 15 preoţi şi diaconi. La slujbe a răspuns Corul din Tg. Lăpuş, dirijat de Viorel Danciu.
La mănăstirea din Boiereni, peste vară, se organizează tabere de pictură şi vin să studieze studenţi la teologie, filologie, jurnalism. Obştea mănăstirii a ajuns la 13 vieţuitori. În acest complex mănăstiresc, s-a construit o clopotniţă nouă. Pictura bisericii a fost realizată de Gheorghe Rogojan din Dumbrăviţa şi de o echipă de pictori români care pictează biserici în Grecia. A fost restaurată Casa cu Paraclis.
O predică aleasă a rostit Arhimandritul dr. Macarie Motogna, stareţul de la Rohia. Cuvinte de mulţumire pentru numeroasa participare a rostit protosinghelul Vasile Filip. În final, au avut loc două agape creştineşti şi frăţeşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.