Recomandări pentru sezonul estival

0
141

Creşterea numărului de turişti români şi străini în zona litoralului Mării Negre, Deltei Dunării şi a staţiunilor montane şi cel al cetăţenilor români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării determină adaptarea misiunilor Poliţiei de Frontieră în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei şi asigurării unui climat de siguranţă şi ordine publică în zona de competenţă.

În această perioadă, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. În această perioadă, peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
Anul trecut, în perioada estivală 1 iunie – 31 august, au trecut frontiera aproximativ 19,5 milioane persoane, din care 15,7 milioane cetăţeni UE şi 3,8 milioane cetăţeni non UE şi peste 4,8 milioane mijloace de transport.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (5,9 milioane persoane) şi cele aeroportuare (5,2 milioane persoane, faţă de anul 2016, cand au tranzitat aeroporturile 4,2 milioane de persoane). De asemenea, la frontiera cu Bulgaria au efectuat formalităţile peste 3,4 mili­oane persoane, iar la graniţa cu Republica Moldova peste 2,6 milioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.
Recomandări:
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.