Bacalaureat 2018: 64,70% – rată de promovare înainte de contestaţii

0
304

• Două medii de 10 în Maramureş • Patru licee din judeţ cu rată de promovare zero

Ieri, 4 iulie, au fost afişate primele rezultate ale examenului naţional de bacalaureat. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, rata de promovare, înainte de contestaţii, este de 64,70%.

1.087 de candidaţi maramureşeni, respinşi

La prima sesiune din acest an a examenului naţional de bacalaureat au fost prezenţi, la probele scrise, 3.099 de candidaţi din cei 3.452 de absolvenţi de liceu înscrişi. Au fost înregistraţi, aşadar, 353 absenţi. În timpul probelor, şapte candidaţi au fost eliminaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului. “În urma afişării primelor rezultate, rata de promovare în judeţul Maramureş este 64,70%, 2.005 candidaţi reuşind să obţină medii peste 6. La examenul de bacalaureat, nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului trebuie să fie minimum 6. Au fost respinşi 1.087 de candidaţi”, a declarat prof. dr. Adriana Meşter, purtător de cuvânt al ISJ Maramureş. Dintre cei care au promovat examenul, 420 au obţinut medii între 6 şi 6,99, iar 555 – între 7 şi 7,99. 602 candidaţi au bifat medii între 8 şi 8,99, în timp ce 426 au medii între 9 şi 9,99. Doar două candidate au obţinut medii de 10. Acestea sunt: Ilieş Andreea Cătălina – de la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare şi Mădăras Andreea – de la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare.

Rată de promovare de 100% la “Şincai”

Rata de promovare de 100% a fost înregistrată la un singur liceu din judeţ, respectiv la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” Baia Mare. Topul e completat exclusiv de licee din Baia Mare: Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” cu rată de promovare de 97,24%, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – 96,73%, Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” – 89,18% şi Colegiul de Arte – 85,90%. La celălalt capăt al clasamentului se situează patru licee cu rată de promovare zero: Liceul Tehnologic Ocna Şugatag, Liceul Tehnologic Poienile de Sub Munte, Liceul Tehnologic Ruscova şi Liceul Tehnologic Vişeu de Sus. Acestea sunt unităţi de învăţământ în care au funcţionat clase profesionale. Candidaţii nemulţumiţi de notele afişate au putut depune contestaţii în cursul zilei de ieri. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 5-8 iulie. Rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului naţional de bacalaureat din acest an vor fi expuse luni, 9 iulie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.