Ventuzoterapia – indicată în răceli, pneumonii, celulită, spondiloze cervicale, anemie

0
343

Ventuzoterapia face parte din medicina tradiţională chineză, cu rădăcini în cultura tradiţională chineză, dar şi în cea egipteană, grecească şi în unele culturi din Europa centrală. Chiar şi în satele româneşti se foloseşte din cele mai vechi timpuri.
Aceste ventuze medicinale arată ca nişte borcane mici, fiind aplicate direct pe piele. Înainte, ele se pot încălzi, dacă sunt confecţionate din sticlă sau bambus. Se aplică şi se lasă să acţioneze de la 5 la 30 de minute în zona stabilită de medic. În acest timp se extrage aerul, pe piele rămânând în urma lor nişte vânătăi rotunde. Aceste vânătăi sunt diferite de cele obişnuite, efectul acestora constând în creşterea circulaţiei, stimularea activităţii cognitive, tonifiere, decongestionare, drenare, eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism.
Ventuzoterapia nu este recomandată gravidelor, de asemenea în cazul dermatitelor, persoanelor cu probleme cardiace, leucemie şi persoanelor cu pielea hipersensibilă. În schimb, sunt indicate în cazul răcelilor, pneumoniilor, durerilor musculare, celulitei, tusei, spondilozei cervicale, migrenelor, anemiei, dereglării hormonale, stărilor de oboseală. După aplicare, se recomandă hidratarea. Principiul este simplu. Aducerea bolii la suprafaţă, de unde se poate elimina mai rapid din organism.
Tratamentul cu ventuze este o procedură care se adresează atât corpului fizic, cât şi celui energetic. Terapia cu ventuze trebuie aplicată doar de un specialist calificat, în baza unui diagnostic referenţial şi unui plan de tratament. Nu are efecte negative.
Faimosul înotător Michel Phelps s-a prezentat la jocurile Olimpice cu semne pe corp, dovadă că a aplicat ventuze pentru a-şi trata durerile. Sandra Bullok, Gwyneth Paltrow, celebre actriţe, folosesc de asemenea această terapie. (Informaţii furnizate de Andrada Pop, kinetoterapeut, specialist în acupunctură).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.