100 de baloane pentru România

0
323

În perioada 3-7 octombrie, 100 de baloane cu aer cald se vor înălţa în aer în Maramureş. Acţiunea “100 de baloane pentru România” este dedicată Centenarului Marii Uniri. Proiectul a fost aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean din luna iunie.

Proiectul ”100 de baloane pentru România” presupune lansarea a 100 de baloane cu aer cald, care să reprezinte fiecare ţară din Europa şi nu numai, printr-un festival de baloane, în memoria eroilor Europei. În plus, s-a propus branduirea a trei baloane cu simboluri ale Centenarului şi dacă va fi posibil, cu zbor cu balonul până în Băseşti, în zona mănăstirii din comună.
”Noi încercăm să aducem, în Maramureş, 100 de baloane cu aer cald din toată Europa şi nu doar din Europa. Până acum avem confirmate aproximativ 40 de echipaje care vor veni. Având în vedere că 100 de ani de la Marea Unire coincide cu 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial, putem să ne gândim că e foarte bine să sărbătorim toţi eroii Europei. Aşa că invităm în Maramureş 100 de echipaje, ceea ce înseamnă aproximativ 400 de persoane din toate ţările Europei să celebrăm împreună un astfel de moment foarte important”, a declarat Loredana Ionescu, reprezentantul Asociaţiei pentru Siguranţă, Echilibru, Nonconformism şi Sensibilitate – SENS.
Pentru acest proiect, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a alocat Consiliului Judeţean Maramureş suma de 400.000 lei.
”În cadrul proiectului veţi regăsi acţiuni care sunt dedicate efectiv Centenarului României şi prin care să marcăm anumite personalităţi sau simboluri ale Centenarului României. Împreună cu Inspectoratul Şcolar vom lansa un concurs pe temele Centenarului, iar câştigătorii concursului vor putea beneficia de anumite zboruri cu baloanele cu aer cald, ca premiu. O altă chestiune foarte importantă este aceea prin care împreună cu partenerul nostru ne dorim să branduim trei baloane cu cel puţin trei simboluri ale Centenarului Marii Uniri – cu simbolul Centenarului 100 de ani şi cu cele două figuri importante ale Marii Uniri din Maramureş, George Pop de Băseşti şi Vasile Lucaciu. Vă daţi seama ce ar însemna să lansăm tuturor invitaţia de a zbura cu balonul branduit cu George Pop de Băseşti şi ce ar însemna să aterizeze un balon chiar în Băseşti pe domeniul lui George Pop de lângă mănăstire, unde s-ar putea ateriza”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş.
Evenimentul, derulat în colaborare cu Asociaţia pentru Siguranţă, Echilibru, Nonconformism şi Sensibilitate –SENS se doreşte să fie “o întâlnire memorabilă şi unică, cu un onest şi asumat mesaj despre pace şi bucurie din întreaga Europă ”în comemorarea eroilor noştri: La mulţi ani, România! Ne bucurăm că eşti!”, se menţionează în expunerea de motive adăugată la proiectul de hotărâre care a avut nevoie de girul aleşilor maramureşeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.