Parc de agrement în Săcălăşeni

0
125

Administraţia locală din comuna Săcălăşeni pregăteşte dezvoltarea singurei zone viabile pentru investiţii de care mai dispune, zona „Europa”, cu o întindere de câteva zeci de hectare, propice pentru investiţii mari. Concret, aici se doreşte construirea unui sat de vacanţă şi înfiinţarea unei mari culturi arbuşti fructiferi. Până în acest moment, primăria a realizat un drum de acces asfaltat spre această zonă, în lungime de aproape 4 km, iar acum se lucrează la extinderea reţelei electrice şi la adaptarea Planului Urbanistic General, pentru a îndeplini condiţiile necesare investiţiilor.
Emilian POP, primarul comunei Săcălăşeni, ne explică: „Lucrăm pe partea de dezvoltare a zonei Europa, în sensul că facem o adaptare a PUG-ului la solicitările investitorilor care vor să facă în zonă anumite afaceri. Am asfaltat drumul până acolo (circa 4 km), pe fonduri europene. Acum aşteptăm să finalizăm şi extinderea energiei electrice, în funcţie de cum avem disponibile resursele financiare. Până în toamnă, probabil, vom rezolva partea de extindere a reţelei de medie tensiune spre singura zonă în care comuna se mai poate dezvolta. Investitorii activează în cultura arbuştilor (afin, zmeur, mur), dar vrem şi un sat de vacanţă, pentru petrecerea timpului liber şi agrement. Trebuie să ne pliem pe dorinţele celor ce vor să investească. Pentru circa 60 de hectare teren, s-au semnat deja contractele de concesiune, iar pentru alte 20, suntem în procedura de contractare. Este datoria noastră să-i ajutăm pe investitori cu certificat de urbanism, autorizaţie de construire, utilităţi”.
Pe lângă acest sat de vacanţă care va fi construit în perioada următoare, în zonă mai există şi balta cu peşti, ce va completa peisajul pentru turişti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.