Şapte pe un loc la titularizare

0
330

Mâine, miercuri, 11 iulie, 799 de cadre didactice din Maramureş sunt aşteptate la proba scrisă din cadrul examenului naţional de titularizare. Concurenţa pentru un post titularizabil este mare – şapte pe un loc – având în vedere că, pentru anul şcolar viitor, în judeţ, au fost scoase la concurs doar 108 astfel de posturi.

Validarea fişelor de înscriere ale absolvenţilor din 2018

În Maramureş, proba scrisă se va desfăşura în două centre de examen, stabilite în Baia Mare la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, respectiv Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”. Repartizarea specialităţilor candidaţilor pe cele două locaţii este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş şi la sediile celor două unităţi de învăţământ. Important de reţinut este faptul că şi în dimineaţa probei scrise (11 iulie) absolvenţii promoţiei 2018 îşi vor putea valida fişele de înscriere. Validarea se va face la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Baia Mare. Proba scrisă va începe la ora 10, dar candidaţii vor fi prezenţi în sălile de concurs cel mai devreme la ora 8 şi cel mai târziu la ora 9. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor va fi de patru ore, timp ce va putea fi depăşit cu 1-2 ore numai de către candidaţii cu deficienţe grave. Pentru redactarea lucrărilor, se va folosi cerneală sau pix cu pastă de culoare albastră, iar desenele sau graficele se vor putea executa şi cu creionul negru. Candidaţii vor putea avea asupra lor dicţionare pentru disciplinele latină sau greacă veche şi planurile de conturi pentru disciplina “economic, administrativ, poştă”. Legitimarea candidaţilor se va face pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului. În mod excepţional, identitatea candidaţilor se va putea verifica şi pe baza permisului de conducere.

Primele rezultate, în 17 iulie

Candidaţii care, în timpul desfăşurării probei scrise, vor fi surprinşi copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanţă sau transmiţând soluţii cu privire la subiecte vor fi eliminaţi din concurs. Aceeaşi măsură se va aplica şi pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi astfel nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice sau catedre în anul şcolar viitor. Pentru anul şcolar 2018-2019, au fost scoase la concurs, în judeţul Maramureş, 108 posturi titularizabile (angajare pe perioadă nedeterminată). Dintre acestea, 11 sunt în mediul rural şi 97 în mediul urban. Cele mai multe, 20 la număr, sunt la disciplina muzică instrumentală. 16 posturi sunt în învăţământul primar, 11 în pregătire şi instruire, alte 11 – în pregătire sportivă. Primele rezultate se vor afişa în data de 17 iulie (marţi). Cadrele didactice vor putea depune contestaţii în zilele de 17 şi 18 iulie. Rezultatele finale se vor afişa în 24 iulie. Prima şedinţă de repartizare – a candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 pe posturi didactice publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată (titularizabile) – va avea loc în 25 iulie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.