Reabilitarea Centrului Civic al oraşului Cavnic s-a încheiat

1
916

Lucrările la Centrul Civic al oraşului Cavnic au ajuns la final. Investiţia de reabilitare, suportată din bugetul local, a vizat refacerea trotuarelor, a străzii principale, a spaţiilor verzi şi a locurilor de parcare. Astfel, încet, încet, micuţul oraş minier se transformă într-unul modern, iar investitorii bat tot mai des la uşa primăriei.
Localnicii din Cavnic se plimbă acum altfel prin centrul oraşului, care a fost modernizat. Cel mai mult se bucură de cele 77 de bănci pe care administraţia publică locală le-a amplasat pe o porţiune de aproape 600 de metri de drum.
Prin proiectul de reabilitare a Centrului Civic din Cavnic au fost amenajate şi 120 parcări, o pistă de biciclete, treceri de pietoni moderne, fiind achiziţionat şi mobilier stradal nou. A mai rămas de făcut doar recepţia lucrărilor, dar execuţia s-a încheiat. Vladimir Petruţ, primarul Cavnicului, a precizat: „Încă recepţia nu e făcută, dar lucrarea este finalizată în proporţie de 100%. Se mai lucrează la nişte documente tehnice care trebuie finalizate şi elaborate pentru cartea construcţiei, însă investiţia este gata şi cetăţenii oraşului Cavnic se bucură deja de ea. Lucrarea a avut ca termen de execuţie 24 de luni şi fix la 24 de luni s-a încheiat lucrarea. S-au respectat termenele. Acest lucru arată că dacă eşti serios şi dacă îţi faci treaba şi ceri performanţă şi seriozitate, firmele care vin ştiu că trebuie să rezolve aceste probleme. Un proiect suportat din buget local, care nu este plătit în proporţie de 100%, dar urmează să încheiem şi partea cu plata. Deja cetăţenii se bucură zilnic de noua faţă a localităţii, iar după-masa este plin oraşul de oameni şi te bucuri să te plimbi şi să vezi că cetăţenii se folosesc cu drag şi se bucură de această investiţie. Dorim să reabilităm termic şi blocurile şi cred că în maxim 2-3 săptămâni primul bloc va intra în reabilitare. Blocurile vor fi reabilitate la standarde moderne, se vor face de la A la Z împreună cu asociaţiile de locatari”, a declarat primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ. Modernizarea Centrului Civic al oraşului este o investiţie în valoare de circa 2,7 milioane lei. La Cavnic a fost semnat, săptămâna trecută, şi contractul de reabilitare a infrastructurii rutiere din oraş.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.