“Ai job: ai siguranţă, ai independenţă, ai încredere, eşti respectat”

0
146

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) atrage atenţia cu privire la importanţa locului de muncă şi vine în sprijinul tinerilor NEETs care îşi doresc să se angajeze, printr-o serie de măsuri active dedicate acestora, dar şi angajatorilor, inclusiv stimulente financiare. Campania se derulează, în mod special, în mediul on-line, dar vor fi tipărite şi pliante, afişe, pentru a fi distribuite în şcoli, primării, sediile agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, precum şi în alte locaţii frecventate de tineri, de părinţii şi rudele acestora.
Pe lângă aceste instrumente utilizate frecvent în campaniile de informare, tinerii NEETs vor primi de la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă scrisori de informare, SMS-uri, e-mail-uri prin care vor fi informaţi cu privire la beneficiile înregistrării în baza de date a Serviciului Public de Ocupare, acţiunile dedicate acestora care se derulează în apropiere şi cum pot participa.
Totodată, ANOFM pune la dispoziţia tinerilor care îşi doresc un loc de muncă un număr de telefon, disponibil în fiecare zi în timpul programului de lucru, respectiv de luni luni până joi în intervalul 8– 16.30 şi vineri de la ora 8 la ora 14. Ai job: ai siguranţă, ai independenţă, ai încredere, eşti respectat! La 021.44.44.000 răspund experţii INTESPO care pot oferi informaţii despre piaţa muncii din România, care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a beneficia de măsurile active pe care le derulează agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă şi cum pot lua legătura cu acestea.
Tânărul NEET este persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 25 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.