Modificarea Legii farmaciei, promulgată

0
452

Farmaciile nu au voie să vândă medicamente în regim de autoservire, iar medicamentele pot fi comercializate online doar de farmaciile comunitare şi drogherii.
Legea pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, care prevede că farmaciile nu au voie să vândă medicamente în regim de autoservire, iar medicamentele pot fi comercializate online doar de farmaciile comunitare şi drogheriile autorizate, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidenţială.
Proiectul de lege fusese adoptat cu amendamente de Camera Deputaţilor pe data de 18 iunie, după ce şeful statului ceruse reexaminarea acestuia, aminteşte Agerpres.
Legea reglementează posibilitatea vânzării şi eliberării prin intermediul serviciilor societăţii informaţionale (online) a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală numai de către farmaciile comunitare şi drogheriile autorizate potrivit legii şi care notifică Ministerului Sănătăţii intenţia de a desfăşura această activitate, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii.
“În incinta farmaciilor comunitare, a oficinelor locale de distribuţie, a farmaciilor din unităţile medicale aflate în structura ministerelor cu reţea medicală proprie, a drogheriilor, a farmaciilor şi a oficinelor locale de distribuţie din sistemul penitenciar este interzisă utilizarea tehnicii de vânzare cu autoservire pentru medicamentele de uz uman sau veterinar”, prevede unul dintre amendamentele adoptate.
În proiect se menţionează că această notificare trebuie să conţină mai multe date, respectiv denumirea societăţii, adresa unităţii farmaceutice de unde sunt livrate medicamentele, adresa site-ului unităţii farmaceutice prin intermediul căruia se face vânzarea, numele farmacistului responsabil de vânzarea şi eliberarea prin intermediul serviciilor societăţii informaţionale a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală, data începerii activităţii.
Actul normativ prevede, de asemenea, că Ministerul Sănătăţii trebuie să afişeze mai multe informaţii, precum lista unităţilor farmaceutice care oferă medicamente spre vânzare la distanţă către populaţie prin intermediul serviciilor societăţii informaţionale şi informaţiile generale privind riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populaţiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.