Acţiuni pentru combaterea comerţului ilicit

0
255

– amenzi în sumă de 18.500 lei şi 4 dosare penale pentru contrabandă cu ţigări –

Comercianţii care vindeau produse agroalimentare expirate, ţigări sau alcool, fără a deţine documente legale, precum şi cei care nu au respectat legislaţia în domeniul caselor de marcat, au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 18.500 lei. În patru cazuri de contrabandă cu ţigări au fost întocmite dosare penale.
Neregulile au fost constatate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul activităţilor desfăşurate în Baia Mare, Borşa şi Vişeu de Sus. Verificările efectuate au vizat prevenirea şi combaterea ilegalităţilor privind producerea, prelucrarea şi comercializarea produselor agroalimentare, descurajarea şi combaterea comerţului cu ţigări de contrabandă dar şi sancţionarea neregulilor în domeniul folosirii caselor de marcat fiscale.
În cele două zile de acţiune, au fost întocmite două dosare penale, ambele pentru contrabandă cu ţigări, şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.500 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de 500 lei şi suma de 300 lei.
Alte două dosare, tot sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, au fost întocmite de poliţiştii din Şomcuta Mare. Aceştia au efectuat verificări la 14 societăţi comerciale şi persoane fizice, pentru combaterea comerţului ilegal cu alcool şi tutun. Persoanele depistate în timp ce vindeau ţigări de contrabandă, pe raza localităţii Finteuşu Mic, sunt cercetate iar la finalizarea cercetărilor vor fi propuse măsuri legale.

Prevenirea este cea mai importantă!

Aşteptat cu nerăbdare, weekendul vă poate pune pe drumuri către destinaţii mai mult sau mai puţin îndepărtate. Orice loc alegeţi pentru a vă relaxa, e bine să vă gândiţi la siguranţa dvs. Pentru ca buna dispoziţie să nu vă fie umbrită şi pentru a nu fi prejudiciaţi, poliţiştii vă recomandă:
• Nu uitaţi că există persoane care speculează orice neatenţie: cu un plus de vigilenţă sunteţi feriţi de evenimente nu tocmai plăcute.
• Nu vă lăsaţi obiectele de valoare, bijuterii, portmonee, telefoane mobile, la vedere!
• Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card. Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi unitatea bancară despre acest lucru!
• Este suficientă o clipă de neatenţie sau grabă pentru ca minorii să devină victime. Pentru a vă bucura de zâmbetul lor şi de liniştea familiei, reamintiţi-le principale reguli de autoprotecţie, asiguraţi-vă că ştiu numele complet, adresa şi numărul de telefon pentru a putea solicita ajutor în cazul în care se rătăcesc.
• Şoferilor le este recomandat să conducă preventiv, cu viteză adaptată condiţiilor de drum, să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri riscante şi să nu uite că sunt responsabili şi de vieţile pasagerilor şi a celorlalţi participanţi la trafic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.