În Baia Mare – Cu viteză excesivă şi fără permis de conducere

0
277

Recordul pe care şi-l doresc poliţiştii este cel al zilelor în care fiecare dintre cei care pleacă la drum ajunge cu bine la destinaţie. Nu sunt tolerate faptele care pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic şi, în cazul în care constată astfel de fapte, poliţiştii iau măsuri ferme.
Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au depistat la timp un tânăr care conducea un autoturism cu viteză excesivă şi care nu deţine permis de conducere. Băimăreanul, în vârstă de 29 de ani, a fost surprins, cu ajutorul aparatului radar, în timp ce conducea autoturismul pe strada Electrolizei, cu viteza de 105 km/h. În urma verificărilor s-a constatat că acesta nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
A fost depistat la timp, nu a produs nici un accident, însă pe numele lui a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. La finalizarea cercetărilor vor fi propuse măsuri legale.

În Baia Mare – Accident în zona Metro

– o persoană a fost rănită –
Un accident de circulaţie, cu un singur autoturism implicat, a avut loc, ieri, la ieşirea din municipiul Baia Mare, în zona Metro (foto).
Un şofer neatent, care conducea un autoturism marca Dacia, a lovit scuarul de pe mijlocul drumului şi s-a răsturnat cu maşina, pe plafon. În urma accidentului, bărbatul s-a ales cu răni uşoare, dar maşina a fost serios avariată.
Poliţiştii urmează să stabilească cum s-a produs accidentul.

Proiect – Birou Unic de Înmatriculare în cadrul sediilor Registrului Auto Român

Deputatul PSD Mihai Weber a iniţiat un proiect de lege menit să simplifice şi să debirocratizeze procedura de înmatriculare a autovehiculelor, şi care propune înfiinţarea unui Birou Unic de Înmatriculare în cadrul sediilor Registrului Auto Român, care să comaseze fizic serviciul public de înmatriculare şi serviciile conexe implicate în procedura înmatriculării.
Iniţiativa este propusă în vederea accesului mai rapid la toate serviciile necesare înmatriculării auto, pentru încărcarea uniformă a informaţiilor în baza de date, dar şi pentru a se oferi posibilitatea dispunerii unor acţiuni în cazul creşterii temporare a numărului de solicitări.
Procedura ar fi una simplă, urmând ca acelaşi număr de lucrători ai MAI, respectiv ai MFP, care în prezent lucrează în propriile sedii, să desfăşoare aceeaşi activitate, însă în sediile Registrului Auto Român. Concret, proiectul de lege prevede ca toate procedurile necesare înmatriculării unui autovehicul să aibă loc într-o singură locaţie. Astfel, va fi mai simplu pentru cetăţeni, se va elimina birocraţia, iar timpul petrecut la ghişee se va scurta considerabil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.