România, eliminată de Ungaria

1
353

Naţionala României de tineret a fost eliminată de la Campionatul Mondial de handbal feminin în sferturile de finală, după ce a pierdut în faţa formaţiei gazdă, Ungaria, scor 26-31 (17-14). Cea mai bună jucătoare din tabăra tricolorelor a fost Andreea Tecar (CS Minaur), băimăreanca aducîndu-şi un aport substanţial la parcursul din prima repriză. Interul dreapta a marcat de 7 ori (cinci dintre goluri consecutiv), însă insuficient, România urmînd să joace pentru locurile 5-8.

Disputa din sferturi dintre România şi Ungaria a adus un echilibru pre­vizibil, 6-6. Cu trei eliminări în primele 12 minute în tabăra tricolorelor, Ungaria s-a desprins la patru goluri, 10-6. Însă a ieşit la rampă Andreea Tecar, care a marcat de cinci ori la rînd, iar România s-a desprins la trei goluri, 15-12, după ce în prealabil fetele lui Gheorghe Tadici egalaseră la 12. România avea un avans tot de trei goluri după 30 de minute, 17-14. Ungaria începe partea a doua cu trei goluri şi egalează la 17. Cele două adversare merg, în continuare, cap la cap, diferenţa fiind făcută în ultimele 15 minute. Tricolorele au ce­dat fizic, iar Ungaria s-a desprins în cîştigătoare. Maghiarele au luat un avantaj de cinci goluri, păstrat pînă la finalul ce­lor 60 de minute. • România: Lung, Kelemen, Hosu – portari; Nichitean, Severin, B. Berbece, Ba­dea 3, Stîngă, Tîrcă 7, Mihart, Popescu 2, Petruş 7, Marin, Banciu, Popa, Tecar 7. Selecţioner: Gheorghe Tadici.
România va juca azi primul meci pentru locurile 5-8, de la ora 16.00 urmînd să întîlnească fosta parteneră din grupă, Danemarca.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.