Ilie Petria la 87 de ani

0
277

Înainte de Revoluţie, toată lumea îl cunoştea pe ziaristul Ilie Petria (foto – 1974), iar preşedinţii de CAP se temeau de condeiul său ascuţit, căci reportajele semnate Ilie Petria sau I. Priboi, despre agricultura socialistă, nu ocoleau problemele din cîmp.
Ilie Petria s-a pensionat imediat după 1989 şi din cînd în cînd aflăm veşti de la domnia sa. Astăzi, împlineşte 87 de ani, fiind decanul de vîrstă al jurnaliştilor. Îl felicităm cu ocazia zilei de naştere şi îi dorim să aibă sănătate şi viaţă liniştită, alături de familie.
Ilie Petria s-a născut la 16 iunie 1931, în localitatea Teiu din Vale, judeţul Argeş. Tatăl său, Lazăr, a fost poliţist, iar mama Dragomira, casnică. La vîrsta de 4 ani, Ilie a rămas orfan de mamă şi a fost crescut de o vecină.
După absolvirea şcolii profesionale, a lucrat puţină vreme la uzina Laminorul din Bucureşti. Fiind corespondent la ziarul „Scîntea Tineretului”, a fost acceptat de Facultatea de jurnalism din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”, după absolvirea căreia a venit în Baia Mare şi a lucrat la ziarul local vreme de 35 de ani, pînă la pensionare. La mulţi ani, domnule Ilie Petria!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.