Restricţii de circulaţie la frontiera cu Ucraina în perioada 16-21 iulie

0
248

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei informează că, în perioada 16 – 21 iulie, se vor efectua lucrări de amenajare a trecerii de cale ferată pe ruta Episcopia Bihor – Halmeu şi a drumului DN 1C Halmeu (România) – Diakovo (Ucraina).
În consecinţă, pe tronsonul de drum ce face legătura între PTF Halmeu şi PTF Diakovo, după zona de control şi până la linia de frontieră cu Ucraina, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată alternativ, atât pe sensul de ieşire din ţară, cât şi pe sensul de intrare în ţară, după următorul program:
• 16 iulie, între orele 08-14: circulaţia rutieră va fi restricţionată pe o bandă, iar circulaţia trenurilor va fi suspendată
• 17 iulie, între orele 08-16: circulaţia rutieră va fi restricţionată pe o bandă, iar circulaţia trenurilor va fi suspendată
• 18 iulie, între orele 08-14: circulaţia rutieră va fi restricţionată pe o bandă (se schimbă banda restricţionată), iar circulaţia trenurilor va fi suspendată
• 19 iulie, între orele 08- 16: circulaţia rutieră va fi restricţionată pe o bandă (se schimbă banda restricţionată), iar circulaţia trenurilor va fi suspendată
• 20 iulie, între orele 23-24: circulaţia rutieră va fi suspendată, iar circulaţia trenurilor va fi suspendată
• 21 iulie: circulaţia rutieră va fi suspendată între orele 00-02; circulaţia rutieră va fi restricţionată pe o bandă între orele 02-11; circulaţia trenurilor va fi suspendată între orele 00-11.
ITPF Sighetu Marmaţiei precizează că, din punctul de vedere al atribuţiilor Poliţiei de Frontieră, efectuarea controlului se va desfăşura în condiţii normale, iar după finalizarea lucrărilor se vor lua măsuri de fluidizare a traficului.

Maşină căutată în Germania, depistată la Petea

Vineri, 13 iulie, în jurul orei 02, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru efectuarea controlului de frontieră, cetăţeanul german V.K., în vârstă de 58 de ani, care conducea un autoturism marca BMW X3.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează ca fiind căutată de autorităţile din Germania – bun pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă în luna mai 2018.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 92.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Peste 900 pachete cu ţigări ascunse într-un autoturism

În PTF Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român Ion P., în vârstă de 41 de ani, şi altul ucrainean Khrystyna P., 21 de ani, conducând două autoturisme, marca Opel şi Volkswagen.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismelor şi bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă a autoturismului marca Opel, cantitatea de 729 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană, iar în autoturismul marca Volks­wagen au fost descoperite, în bagajele personale ale şoferului, 245 de pachete cu ţigări, mărcile Ashima şi Maxim.
Ţigările, în valoare de 1.470 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.