În Sighetu Marmaţiei, un dosar penal şi amenzi în valoare de 33.000 lei

0
186

După verificările efectuate în Baia Mare, Borşa şi Vişeu de Sus, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au continuat acţiunile pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. Sprijiniţi de colegii lor din cadrul Biroului de Investigarea Criminalităţii Economice, poliţiştii au efectuat verificări la 9 societăţi comerciale.

Activităţile desfăşurate au vizat prevenirea, descoperirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ şi difuzare ilegală în public a compoziţiilor muzicale.
În urma verificărilor efectuate a fost constatată o infracţiune la Legea nr. 8/1996, privind drepturile de autor şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 lei.
În cazul infracţiunii, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Furturi din locuinţă soluţionate de poliţişti

Activităţile de cercetare şi documentare efectuate de poliţişti în cazul a două furturi din locuinţă, ambele sesizate în cursul acestei luni, au dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea lor.

În Sighetu Marmaţiei • S-au furat bijuterii estimate la 10.000 de euro

În data de 10 iulie, o femeie, de 58 de ani, din Sighetu Marmaţiei, a sesizat poliţia că persoane necunoscute au pătruns în imobilul în care locuieşte, de pe strada Iapa, şi au sustras mai multe bijuterii. Prejudiciul a fost estimat la suma de 10.000 euro. Investigaţiile poliţiştilor sigheteni au relevat că, bănuit de comiterea faptei este un tânăr, de 18 ani, din municipiu. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

În Săpânţa • Doi tineri au furat trei televizoare şi o cameră de supraveghere

Şi poliţiştii din Sarasău au identificat doi tineri, din Săpânţa, bănuiţi de comiterea unui furt din locuinţă. Cercetările efectuate au relevat că cei doi tineri, ambii de 16 ani, au pătruns prin efracţie într-un imobil de pe raza localităţii de domiciliu, de unde au sustras trei televizoare de tip plasmă şi o cameră de supraveghere video. Bunurile sustrase au fost estimate la valoarea de 4.000 euro. O parte dintre acestea au fost recuperate şi restituite părţii vătămate. Şi în acest caz, poliţiştii continuă cercetările.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.