Rasele Bazna şi Mangaliţa

0
224

Guvernul a modificat Hotărârea nr. 9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc” şi a stabilit unele măsuri de aplicare a acesteia. A fost luată decizia ca această schemă să fie permanent deschisă pentru înscriere, luînd în considerare faptul că, pe parcursul Programului, crescătorii pot deveni furnizori.
În consecinţă, furnizorii de purcei, crescătorii de porci şi procesatorii, în baza cererii, pot solicita înscrierea în Program, pe toată durata de desfăşurare a acestuia, cu condiţia ca cererea de plată şi documentele însoţitoare să se depună cu respectarea termenului prevăzut, dar nu mai tîrziu de 10 decembrie 2020. Se creează posibilitatea de a fi beneficiari ai schemei (pe lîngă crescătorii care deţin exploataţii supuse înregistrării sanitare veterinare sau supuse autorizării sanitare veterinare) şi cei care deţin tipul de exploataţii de animale supuse controlului sanitar veterinar. Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2018, este de 4.600.000 lei. Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru perioada 2018-2020, se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţiile pentru agricultură judeţene.
Pentru înscrierea în Program, furnizorii de purcei din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, crescătorii de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa şi procesatorii/alte persoane juridice, au avut o perioadă de 90 de zile, respectiv 16 ianuarie – 16 aprilie 2018. La încheierea acestei perioade, s-a constatat următoarea situaţie cu cei înscrişi în registrele unice corespunzătoare: 223 furnizori, 28 procesatori şi 3.410 crescători.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.