Bolnavii peste 70 de ani nu mai sunt internaţi în Spitalul Judeţean Baia Mare?

13
45791

Doamna Livia Şovre, o cunoscută artistă artizană din Maramureş, a avut de curând o problemă gravă cu soţul ei.
Aceasta explică situaţia prin care a trecut: “Soţul meu are 75 de ani şi suferă de mai multe boli (fost miner, pensionar, bolnav de inimă, plămâni, diabet etc.). Am chemat Ambulanţa marţi, 10 iulie 2018, când era extrem de agitat şi abia mai respira, i s-a făcut rău omului. Ambulanţa l-a dus la Spitalul Judeţean DE URGENŢĂ Baia Mare, la UPU. Medicul de gardă (Radu O.) l-a ţinut 2-3 ore sub observaţie, i-a făcut clismă, i-a pus perfuzie şi l-a trimis la Policlinica nr. 2, pe mo­tiv că nu mai are ce să-i facă. M-am rugat insistent de medic să-l interneze pe una din secţiile spitalului, măcar două zile, până ce soţul meu îşi mai revine. N-a fost cu putinţă. Într-un final, l-au transportat cu Ambulanţa la Policlinica nr. 2 de pe str. Progresului. Acolo, dr. Codruţa Chira, medic excepţional, s-a ocupat impecabil de el, fiind internat timp de patru zile, până în data de 13 iulie 2018, când soţului meu i s-a făcut din nou rău. Dr. Codruţa Chira l-a consultat şi a chemat din nou Ambulanţa, care l-a transportat la Spitalul Judeţean.

Livia Şovre
Livia Şovre

Am implorat alt medic care era vineri de gardă (dr. Zoltan B.) să-l interneze, că altfel moare soţul meu. Replica acestuia a fost: “ Aici nu-i coteţ de găini şi nici de porci să-l bag unde vrei dumneata!” şi l-au trimis înapoi la Policlinica nr. 2. După 20 de minute, după ce l-a lăsat Ambulanţa, soţul meu a intrat în comă. Doctoriţa a sunat insistent să-l transporte la TBC dar nu l-au primit nici acolo. Atunci a intervenit din nou la Spitalul Judeţean unde l-au internat direct la Terapie Intensivă, fără a mai trece prin Urgenţă. Precizez că soţul meu a contribuit ani de zile, adică toată viaţa lui cât a lucrat, la sistemul de sănătate. Dacă e spital de urgenţă şi nu are ce-i face, atunci unde trebuie să-l internez să aibă ce să-i facă? Acum soţul meu e intubat, viaţa lui depinde de acele aparate de oxigen. Poate că nu va trăi, însă felul cum vorbesc unii medici cu aparţinătorii în Urgenţa Spitalului Judeţean este inacceptabil. În acele momente şi aparţinătorii sunt agitaţi, iar medicii (repet, unii dintre ei) zbiară şi îi jignesc. De ce îşi bat joc de oameni? Nu li s-au mărit salariile? Nici acum nu e bine? De ce au acelaşi comportament? Ori bolnavii cu vârsta de peste 70 de ani nu mai au ce căuta în spital!? Nu odată sunt plimbaţi între spitale. Se repetă mult cunoscuta istorie “Moartea Domnului Lăzărescu?
Am făcut plângere la PSD şi direct la doamna ministru al sănătăţii”.

13 COMENTARII

 1. Cum este posibil ASA ceva. Din cauza nostra se întampla toate mizeriile Astea, pentru ca le permitem. Daca eram EU in situatia asta ,sa vorbeasca cu mine ASA, treceam cu el prin pereti. Oameni buni,numai acceptati mizeriile Astea. Ripostati! „Capul plecat sabia Il taie”.

 2. Copilul meu de 5 luni s-a înecat cu o bucata de punga de pe pachetelul de la servetele umede si nu putea respira pt ca aceasta ia rămas in gât. Am mers la spitalul de pe Baia Sprie( str. Vasile Lucaciu) la urgentă fiindune mai aproape pt ca nu putea respira si de aici ne-a trimis la spitalul județean pt ca acestia NU știau sa acorde prim ajutor. RUȘINE

 3. Cred că problema vine din facultate. Comportamentul profesorilor cu studenții este asemănătoare. Cel puțin la Tg. Mureș, nu-l respecți pe cel mai slab/inferior în statut ca tine. Bolnavul şi studentul e mai slab/inferior decât medicul respectiv profesorul.
  Comportamentul la urgență lasă de dorit în mai toate locurile din țară!

 4. BINE ATI FACUT O PLÂNGERE DIRECT LA D-NA MINISTRU,SA ȘTIE CE SE ÎNTÂMPLA LA URGENTE IN SPITALUL JUDEȚEAN!!! E INADMISIBIL ASA UN COMPORTAMENT,TOȚI AVEM PĂRINȚI SAU BUNICI IN VARSTA,TOCMAI DE ACEEA MERITA SA LE RĂSPLĂTIM PRIN GRIJA RĂBDAREA CARE AU AVUT-O ATUNCI CAND SI NOI AMDEPINS DE DÂNȘII!! NE ESTE RUȘINE CU ASA ,,DOCTORI” IN BAIA MARE….

 5. Ma intreb ce vor face la batrinete acei asa-zisi medici care incalca juramintul lui Hipocrate: vor merge singuri la poarta cimitirului sa-si astepte sfirsitul? Nu, ei vor cersi inca o zi de viata, inca o ora, inca o clipa. Poate atunci isi vor aduce aminte de aroganta pe care au avut-o in tinerete.

 6. Sa nu generalizam!! Sunt medici care pun suflet și își fac meseria cu succes!! Nu este o meserie ușoară, și ei sunt oameni, au problemele lor, poate suferințe ale lor, nu sunt roboti!!!!

 7. Adevarat,sunt câtiva medici, mediocrii sau fara chef de munca,dar mă simt dator să-i iau aparare domnului doctor Balko Zoltan,deoarece datorită dumnealui mama si eu suntem in viață ! Este un OM deosebit si sunt consternat de cele relatate vis-a-vis de el.
  Multă sănătate !

 8. Nu toti sunt la fel , dar majoritatea se comporta cu batranii groaznic!!! Eu cu bunica mea acum doi ani am primit replica e batrana oricum, pentru unii medici din pacate daca esti batran trebuie sa mori!!!!😠😠😠😠

 9. Asa ceva este inadmisibil. Cum adica aici nu-i cotet de gaini sau de porci????? Ce fel de medic este????? Cand a devenit medic a depus un juramant, a uitat ce a jurat????? Omu asta a contribuit o viata intreaga la sanatate si acum sa fie tratat asa????? Rusine voua!!!!! Sa va dea Dumnezeu dupa fapte. Nemernicilor.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.