Guvernul, o echipă de amatori • Superficialitatea, modelul de a conduce Guvernul

1
1208

Întâlnirile cu maramureşenii reprezintă, pentru mine, un moment în care ne bucurăm, dar şi discutăm despre viaţa de fiecare zi. Problemele lor sunt teme majore pe care le transpun în întrebări, interpelări, iniţiative legislative, pentru a le găsi soluţii şi aplicare concretă în teritoriu.
Au trecut aproape doi ani de când maramureşenii mi-au dat încredere să-i reprezint în Parlamentul României, cu dorinţa de a face mai mult şi mai bine, de a aduce modificări la sistemul de sănătate pe care-l slujesc cu multă aplecare de aproape 40 de ani.
Parlamentul nu este doar un loc de muncă unde ajungi în fiecare zi, unde votezi sau nu, este locul sacru de unde trebuie iniţiată schimbarea, locul de unde putem să transmitem semnale în teritoriu că românii beneficiază de legi echitabile care să întărească democraţia.
Săptămânal îmi sunt aduse la cunoştinţă de că­tre maramureşeni problemele cu care se confruntă şi eu le semnalez prin întrebări şi interpelări pertinente adresate miniştrilor din Guvern. La fiecare răspuns primit constat indiferenţa, superficialitatea şi incompetenţa de care dau dovadă repezentanţii ministerelor la solicitările maramureşenilor. Dovadă, răspunsuri care sunt întârziate, greşite şi superficial întocmite, fără să răspundă concret şi documentat la solicitări.
Actualul guvern, consilierii care se ocupă de redactarea acestor răspunsuri au ridicat indiferenţa la rang de artă. Este inadmisibil ca la o întrebare despre vaccinurile antigripale, care ar fi salvat peste 100 de vieţi, să se răspundă cu mult după termenul legal şi în mod greşit prin înşirarea unor paragrafe preluate din lege, dar care nu au niciun înţeles şi nici relevanţă pentru întrebarea adresată. Mai mult, se face chiar şi confuzie între judeţe.
Miniştrii doresc să aplice strategia de Guvernare, dar în spatele fiecăruia există o echipă, la această dată incompetentă, care reprezintă oglinda reală a guvernanţilor, o echipă politică fără profesionişti.
Maramureşenii, prin reprezentanţii lor aleşi în Parlamentul României, îşi doresc, de 30 de ani, nu poveşti la microfon şi televiziuni, ci măsuri şi legi serios dezbătute în forul legislativ, care prin aplicabilitatea lor să le dea siguranţa zilei de mâine.
Dr. Viorica Cherecheş, deputat liberal de Maramureş
(1654)

1 COMENTARIU

  1. Bine, hai sa zicem ca sint de acord. Dar unde sint liberalii si competentii lor? Ce se schimba daca pica acest guvern? Vor veni oameni mai buni? Unde este prim-ministrul liberal, unde este guvernul liberal competent din umbra care asteapta sa preia friiele guvernarii, unde este programul de guvernare al liberalilor? Cu astea trebuia sa veniti cind ati depus motiunea de cenzura. Lumea este tot mai greu de prostit, ceea ce faceti dvs. este tot „poveşti la microfon şi televiziuni”. Din pacate pentru dvs. si partid nu mai convingeti pe nimeni, de asta nu cresteti in sondaje. Cele citeva procente in plus pe care le aveti sint, de fapt, ricoseul incompetentei acestor nenorociti pesedisti.
    Doamna Chereches, un lucru va rog: nu ne aburiti cu baliverne si limbaj de lemn, pe noi nu ne pacaliti, vrem sa vedem pe cine ne putem baza daca vin liberalii la guvernare. Deocamdata vad in PNL o seceta aproape la fel de mare ca in PSD. Adica pleaca o gasca si vine alta gasca. Asta ne trebuie noua acum? Si inca o intrebare: la „Întâlnirile cu maramureşenii” a pus cineva problema in felul asta, adica adevarul rostit fara menajamente? Ca de yesmeni e plina tara.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.